B Planı: Yönetmen Alan Poul'u Tanıyalım

“Senaryoyu okuduğumda baştan sona kahkahalarla güldüm; bu çok sık olan bir şey değil,” diye anımsıyor Poul. “Sonunda ise ağladım. Kendi kendime 'bu deneyimin yüzde 75'ini bile perdeye yansıtabilirsem, çok güzel bir film olacak' diye düşündüm.”

Poul, son yıllarda toplumun geleneksel 'flört, aşk, evlilik, ebeveynlik' sırasını tersine çevirdiğini anlatan senaryoyu takdir etti. Lopez'in Zoe'yi canlandıracak olması da yönetmeni heyecanlandırmıştı (Poul senaryoyu aldığında Lopez projeye dahil olmuştu). Harika bir senaryo ve başrolde kusursuz bir aktrisle, Poul filmi kabul etti.

“Alan tanrılardan gelen bir lütuftu,” diyor Black. “O birlikte çalıştığım en iyi yönetmenlerden biri. İlk toplantıda bize yaratmak istediği filmden söz etti ve ilk günden itibaren bu görüşünde tutarlı oldu.”

Bu görüş, modern bir romantik komedi yaratmak üzerine kurulmuştu. Bunun için, Poul malzemenin “benzersiz modern komedi sesi” dediği yanını geliştirmek için her fırsatı değerlendirdi.

Poul, Angelo'nun yazdığı senaryonun klasik romantik komedi öğelerinde de hoş bir denge yakaladığını belirtmekte gecikmiyor. Bu öğelerin en belirgini, Zoe ile Stan arasındaki enerji; Poul bunu kamera önündeki zekice atışmalarıyla türü zirveye çıkaran Hepburn ve Tracy ikilisine benzetiyor. Poul, “Zoe ile Stan'in dünyalarının aynı taksiyi çevirdiklerinde bir araya geldiği andan itibaren, film klasik bir romantik komedinin tüm özelliklerini taşıyor.”

Her ne kadar Poul, Zoe ile Stan'in ilişkisini “kahkaha attıracak kadar komik ve gerçekten çok romantik” diye tanımlasa da, eğlence için sadece iki başrol oyuncusuna bel bağlamıyor.

Black “Alan arkaplanda ve kenarda köşede kalan, kameranın olduğu her yerdeki komediyi arıyor,” diyor. Filmin her karesini izleyen insanları gülümsetmek için daima başrol oyuncularının ötesine bakıyor.”

Lopez, her çekim gününden önce ödevini yapmış olmanın gururunu yaşıyor. Komediyi daha da güçlendirmek adına her bir sahnenin tüm ayrıntılarının farkında olmaya çabaladı. Poul da aynı şeyi yapma alışkanlığına sahipti. Birlikte her sahnenin sunduğu olanakları en verimli şekilde kullandılar. Lopez yönetmenle işbirliği yapmaktan büyük zevk aldı. “Alan'la her sahne için birbirimizin aklına gelmeyen fikirler üretiyorduk,” diyor Lopez. “Birlikte çalışmak, malzemenin değerini en üst düzeye çıkarmamızı sağladı.”

Hiç yorum yok: