Hellboy Filminin Karakterleri

Hellboy

Cehennemin alevlerinde doğduktan sonra henüz çocukken dünyaya getirilen Hellboy, Nazi güçlerinin elinden Profesör Trevor Broom tarafından kurtarılmış ve sıradışı bir kahraman olarak büyütülmüştür. Acımasız prens ve yağmacılarıyla savaşmak şimdi dünyanın en sert, en güçlü ve kedi sever süper kahramanına düşmüştür. O kırmızı renkli, boynuzlu ve yanlış anlaşılmış bir kahraman olabilir ama işin doğru yapılması gerekiyorsa Hellboy’u arama zamanıdır.

Liz

Pirokinetik Liz Sherman ilk kez 11 yaşındayken belirmeye başlayan ve ailesinin hayatına mal olan şaşırtıcı güçlerinin tadını yeni yeni çıkartmaya başlamıştır. Yetenekleri nedeniyle çocukluğu herkesten uzak tutularak geçen utangaç Liz, B.P.R.D. bünyesine katıldıktan sonra kendisine bir yuva edinmekle kalmamış, aynı zamanda hayatının aşkı Hellboy’u da bulmuştur. Gizli kapaklı yaşamaktan yorgun düştüğü halde bağlı olduğu timin “artık gizlenmeyen kahramanlar” şeklindeki yeni rolünü de kabullenmekte zorlanır. Ona ihtiyaç duyulduğunda, “Ateş benim düşmanım değil, benliğimin parçasıdır” şarkısını söyleyerek arkadaşlarını ve masumları tehdit eden her düşmanın üzerine alevli mermiler yağdırır.

Abe Sapien

Yaklaşık 150 yaşında su kökenli bir varlık olan Abe Sapien’in psikojenik (ruhsal) güçleri vardır. Objeleri okuyup onların geçmişini ve geleceğini bilir. Tam bir centilmen olan Abe’nin kimi zaman abartıya kaçan nezaketi ve iyilikseverliği vardır. Çürük yumurta yemeye bayılır. Suyun dışındayken vücuduna oksijen sağlamak için Aqua-Akciğer kullanmak zorundadır. Kendisiyle aynı yetenekleri ve adalet duygusunu paylaşan esrarengiz prenses Nuala için kalbinde çok özel bir yer vardır.

Johann Krauss

B.P.R.D.’nin en yeni üyesi olan Johann Krauss, mekanik ve organik tüm varlıkları kontrol edebilen ve onların algılama duyularını harekete geçirebilen protoplazma kökenli mistik bir varlıktır. Teleplasti sanatı eğitimi almış olan ve gaz kıvamındaki ektoplazmasını bir arada tutan kalın bir koruyucu giysiyle dolaşan Johann’ın cansız maddelere hayat verme yeteneği, canavarları arayışları sırasında Hellboy, Liz ve Abe’ye yardımcı olacaktır.

Tom Manning

FBI’ın B.P.R.D. ile ilgili şefi olan Özel Ajan Tom Manning, süper kahramanlardan oluşan gizli grubun varlığını kamuoyundan saklayabilmek için yıllarını harcamıştır. Şeytan adamla söyleşi yapmak için tabloid gazetelerden gelen ısrarlı talepleri geri çevirerek ekibin daha fazla günışığına çıkmasını önlemiş olsa da Hellboy’un Manhattan’daki serüveni yüzünden daha fazla dayanamayacak noktaya gelir. Artık B.P.R.D. ekibinin üzerindeki kılıf kalkmış ve şaşkınlıkla gelişmeleri izleyen dünyanın karşısına çıkmıştır. Manning’in işi bitince Washington yetkilileri, eskiden gizli olan örgütün kamuoyundaki yeni yüzünün Johann Krauss olmasını talep ederler.

Prens Nuada

Yukarıdaki ve aşağıdaki dünyayı tehdit eden acımasız lider Prens Nuada, Altın Ordu adıyla bilinen durdurulamaz yaratıklar ordusunu uyandırarak meydan okumaktadır. Sürgünden Bethmoora Krallığı’na geri dönerek ülke üzerinde hak iddia eder. Halkının elinden alınan özgürlüğü geri ister. Bunu başarabilmek için iyinin, kötünün ve en kötünün yardımına ihtiyacı olacağını bilmektedir.

Prenses Nuala

Eşsiz bir güzelliği olan Prenses Nuala’nın zalim tabiatlı ikizi ağabeyi Prens Nuala’yla gizemli bir benzerliği vardır. Hatta kusursuz güzelliğini bir miktar gölgeleyen yüzündeki sıyrıklar bile ağabeyiyle aynıdır. Simaları benzer olsa da ikisinin kişiliği vardır. Ağabeyinin şeytani ‘yang’ına karşılık o iyiliksever ‘yin’dir. Kral Balor’un en sevdiği çocuğu olan Prenses Nuala’ya Bethmoora Krallığının en son ve en değerli parçası olan altın hazinesi emanet edilmiştir. Bu hazine ya evrene barış getirecek, ya da kraliyetin yıkımına sebep olacaktır.

Wink

Prens Nuada’nın kötü ruhlu ve çirkin yardımcısı Mr. Wink, acımasız efendisini memnun etmek için herşeyi yapmaya hazırdır. Sahibinin emirleri ne kadar sert olursa olsun hepsini yerine getirir. Masum kalabalıkların üzerine azılı canavarların salıverilmesi gibi en zalimce emirleri bile uygulamaktan zevk duyan çirkin bir yaratıktır.

Ölüm Meleği

Ürkütücü görünümlü Ölüm Meleği, Liz ve Hellboy ile ilgili esrarengiz kehaneti yerine getirmek için yeraltındaki ininde binlerce yıl sabırla beklemiştir. Bu kehanet Liz ile Hellboy’un bugününü ve dünyanın geleceğini etkileyecektir. Sadece toz ve kumdan bir kalbi olan dişi Ölüm Meleği, B.P.R.D.’nin iki üyesine iki seçenek sunmaktadır: Yepyeni bir hayat elde etmek veya ölüm çağlarını başlatmak…

Hiç yorum yok: