My Best Friend’s Girl, Dane Cook filmi yorumluyor

“My Best Friend’s Girl”in yapımcılarının önünde “R” ratinginin getirdiği özgürlük ortamı vardı. Ancak buna rağmen yapımcılar her türlü abartılı davranıştan bilerek ve isteyerek kaçındılar. Yapımcı Josh Shader bu konudaki yaklaşımlarını şu sözlerle açıklıyor:

“Dustin ile Tank’in pornografi üzerine konuştuğu; Amy ile Alexis’in mastürbasyondan bahsettiği sahnelerdeki davranışların hepsi gerçektir. Yakın arkadaşlar kendi arasında nasıl konuşuyorsa öyledir. Bu filmi yaparken limitleri zorlamak gibi bir niyetimiz olmadı. Tek isteğimiz herşeyi en gerçek şekliyle göstermek, böylece izleyicinin o karakterler aracılığıyla kendisini tanımasını sağlamaktı.”

Bugüne kadar rutin stand-up rolleriyle tanınan Dane Cook, romantik komedilerin güçlü kuvvetli, azimli ve sebatkar erkeği rolleriyle ün yaptı. Bunlar arasında “Employee of the Month”un tembel ve kaytarıcı ruhlu süpermarket elemanı ve “Good Luck Chuck”ın evlenmeye istekli erkeği rolleri başı çekiyordu. Yeni filminde kendi komedi anlayışına daha uygun düşen bir rol bulmak istiyordu.

Aynı zamanda Cook’un menejeri de olan yapımcı Brian Volk-Weiss, “Bu filmde sivri birşeyler yapmak istedik. Dane Cook’un oldukça sivri bir mizah anlayışı olduğu için bu senaryo çok uygundu. Okur okumaz Dane’i arayıp haber verdim. Okuduktan sonra hemen beni arayıp, ‘İşte bu, işte bu!’ dedi.”

Tank karakteri aşık olmaya kesinlikle ilgi duymayan müzmin bir bekardır. En azından başlangıçta böyledir. Kısacası kızların arzu etmeyeceği tipte bir erkektir. Kız arkadaşlarını kaybeden erkekler, eski sevgilileriyle çıkması için onunla anlaşma yaparlar. Çünkü Tank, kızlara öyle iğrenç şeyler yapar ki, yaşadıkları bu berbat deneyimden sonra eski sevgililerini mumla arayıp koşa koşa geri dönerler.

Yapımcı Greg Lessons’ın Tank karakteriyle ilgili yorumu şöyle: “O karşılaşabileceğiniz en aşağılık erkektir. Her türlü berbat özellik onda fazlasıyla vardır. Ancak özünde o bir romantiktir. Yaptığı şey aslında insanları yeniden bir araya getirmektir. Bunu inkar etmez. Filmde de Tank karakterinin kişilik yapısında bulunan bastırılmış romantizmin aniden patlaması anlatılır.”
Yapımcı Josh Shader ise, Dane Cook’un performansına şu yorumu getiriyor: “Dane Cook’un gerçek anlamda kendisi olduğu bir karakteri canlandırmasından eminim ki izleyici de keyif alacaktır. Sonunda hem komedi açısından, hem de duygusal açıdan kendisini tam olarak ifade edeceği bir rol buldu.”

Tank gibi ekstrem bir karakteri oynama fikrinden heyecan duyduğunu ifade eden Dane Cook’un portresini çizdiği karakterle ilgili düşüncesi şöyle: “Gerçekten çok cazip bir roldü. Böyle bir karakteri her zaman oynamak istemiştim. Kötü adam olmak çok eğlenceli! Herkes kötü adamı sever. Ayrıca kötü adamda bir dönüşüm olduğu zaman daha fazla sever. Tank de böyle bir dönüşüm vardır.”

Ancak Tank karakterinin çelişkileri, Dane Cook’u bir aktör olarak epeyce zorlayacak miktardaydı. Tank karakterinin duygusal olgunluk yolunda çıktığı bu kayalık yolda ahlaksız bekarı oynayarak izleyicinin sempatisini kazanabilecek miydi? Böyle bir karakterle izleyiciyi güldürebilecek miydi?

Dane Cook ve yapımcı Howie Deutch’un bu konuda cevabı, Tank’in içinde bulunduğu ikilemin ve mücadelenin mümkün olduğunca otantik şekilde verilmesi oldu. Yapımcı Howie Deutch’un bu konudaki yorumu şöyle: “Bu filmde bir erkeğin olgun bir erkek olması yolculuğu anlatılır. Amacımız sadece espri yaparak izleyiciyi güldürmek olmadı. Aynı zamanda gerçekçi davranarak izleyicinin karakterlerle bütünleşmesini sağlamak istedik.”

Yapımcı Doug Johnson da şunları ekliyor: “Tank gibi bir karaktere oynayacak aktörün herşeyden önce kendisine güvenmesi ve gerçekçi bir oyun ortaya koyması gerekir. Dane Cook’un yakaladığı başarı buydu. Bu filmde birçok izleyiciyi şaşırtacak dozda romantik ve duygusal özellikler vardır.”

Hiç yorum yok: