Bush ailesini karikatürize etmek

Oliver Stone gibi üç aktör de, bu filmi yaparken Bush ailesini karikatürize etmek veya aşağılamak gibi bir niyetleri olmadığını özellikle vurguluyorlar. Oliver Stone ayrıca George W. Bush’un toplumda çok iyi bilinen potlar kırdığını, bunların bazılarına yakından tanık olduğuna işaret ederek şöyle konuşuyor:

“Josh özellikle Bush’un gençliğini oynarken bu özelliklerini de vurguladı ama taklidini yapmak gibi bir amacımız olmadı. Biz sadece bir erkeğin ruhunu bulmaya çalıştık. Bush’un konuşurken sözcükleri yanlış kullanması elbette ünlüdür. Genel olarak George Bush’un John Wayne stilinde bir başkan olduğunu söyleyebilirim. Yürüyüş tarzı ve konuşma biçimiyle kovboy gibidir. Politikalarından bağımsız olarak çoğu zaman komik, beceriksiz, sakar, biraz da ahmak gibidir. Bulunduğunuz odaya girip de size odaklandığı zaman bu adamdan çok fazla etkilenirsiniz. Bu açıdan bakarsak, mükemmel bir politikacı ve vücut dili okuyucusudur. Bu konuda babasından daha iyidir. Kalabalıkları nasıl idare edeceğini bilir.”

Oliver Stone yorumuna şu sözlerle devam ediyor: “Sabırsız bir kişiliği sahip olması ise ironiktir. Olağanüstü sabırlı bir insan olan, tüm insanları sevdiği izlenimini veren, iyi bir Güneyli çocuk portresi çizen Clinton’dan farklıdır. Olaya sabır açısından bakarsak Bush asla bir Güneyli çocuk olamadı. Hayatının Washington döneminde ise genellikle sinirli ve gergin birisi olup çıktı. Onda anlık doğaçlama konuşmaları sürdürecek yetenek yoktur.

YouTube sitesine bakarsanız, özellikle hazır olmadığı anlarda halk önünde kırdığı potlardan eğlenceli videolar bulabilirsiniz. Öte yandan Bush hayranları onu tam da bu nedenle sevdiklerini söylediler. Bush’un sahte, kaypak, aşırı ciddi, sadece kameralara gülümseyen birisi olmadığını düşünüyorlar. Kovboy imajını yeniden geri getirdiğine inanıyorlar.”

Hiç yorum yok: