Jerry Shaw rolünde Shia LaBeouf

Yumurta ikizi kardeşlerin daha az başarılı olanı Jerry Shaw rolünde kamera karşısına geçen ShiaLaBeouf, portresini çizdiği karakteri şu sözlerle tanımlıyor:

“Jerry’i ilk gördüğümüzde hayatın getirdiği yükler altında ezilir gibidir. Çok başarılı insanlarla dolu bir ailenin hedefsiz ve başarısız kalmış tek üyesidir. Hava Kuvvetlerinde görev yapan ikiz kardeşinin pırıl pırıl, etkileyici ve güvenli bir yaşamı vardır. Kısacası Jerry’nin sahip olmadığı herşey onda vardır. Babasını sürekli hayal kırıklığına uğratan Jerry, dünyayı gezip dolaşmak uğruna Stanford’daki eğitimini yarıda bırakmış, sonra da düşük maaşlı bir fotokopi dükkanında çalışmaya başlamıştır. Özgürlüğün tadını çıkartmayı seven, üniversite eğitimi alma gerekliliğine inanmayan, özgürlüğün herşeyin önünde geldiğini savunan bir gençtir. Hayattan tam olarak ne istediğini anlamaya çalışarak kendi kişiliğini keşfetme sürecindedir. İşin özeti, ikiz kardeşinin tamamen zıttı kişiliği vardır.”

Kariyerine “Disturbia” ile başlayan, hemen ardından “Transformers” ve “Indiana Jones” gibi Spielberg projelerinde boy göstererek şöhrete ulaşan Shia LaBeouf’un “Eagle Eye”daki rolü, ergenlikten çıkıp gerçek anlamda yetişkini oynadığı ilk rolü oldu.

Yönetmen D.J. Caruso’nun genç aktör ile ilgili gözlemleri şöyle: “Shia’nın gelişim sürecini yakından izlemek harika… ‘Disturbia’da oynadığında 19 yaşındaydı. Şimdi artık 21 yaşında…

Arka arkaya oynadığı ‘Disturbia’, ‘Transformers’, ‘Indiana Jones’ ve şimdi de ‘Eagle Eye’a bakınca, aradan sadece iki yıl geçtiğini görüyorum ama o tip olarak sanki 5-6 yaş daha fazla gibi duruyor. Bu filmin bazı sahnelerinde 30’lu yaşlardaki genç anneyi oynayan Michelle Monaghan ile hayat üzerine öylesine önemli konuşmalar yaptı ki, karşımda artık olgun bir genç olduğuna ikna oldum. Daha bir yıl önce ergenlik çağındaki genci oynayan Shia’nın artık yetişkin erkeği oynadığını görmek heyecan verici…”

Hiç yorum yok: