Hellboy II Altın Ordu

Hellboy II: The Golden Army

Yönetmen: Guillermo Del Toro
Oyuncular: Ron Perlman, Selma Blair, Doug Jones, Luke Goss, Jeffrey Tambor, Anna Walton
Senaryo: Guillermo Del Toro
Yapımcılar: Lawrence Gordon, Lloyd Levin, Mike Richardson, Joe Roth
Görüntü Yönetmeni: Guillermo Navarro, Prodüksiyon Tasarımı: Stephen Scott
Kostüm Tasarımı: Sammy Sheldon, Kurgu: Bernat Vilaplana
Set Dekorasyonu: Elli Griff, Zsuzsa Mihalek
Özgün Müzik: Danny Elfman
Universal Pictures / UIP Filmcilik

Vizyoner yönetmen / yazar Guillermo Del Toro, 2004 yılında Mike Mignola’nın çizgi roman kahramanı Hellboy’u büyük ekrana taşımış; başrolünü de “Blade II” ve “Alien: Resurrection”dan tanıdığımız Ron Perlman’a vermişti. Gizemli güçlerle donatılmış güçlü kuvvetli, boynuzlu, kuyruklu dedektif Hellboy, dünyanın her köşesindeki çizgi roman severlerin favorisi olmuştu. Suça karşı mücadele veren bu gizemli kahramanın hayranları arasında yer alan Guillermo Del Toro, onu 2004 yılında çektiği “Hellboy” adlı filmle dünya izleyicisine tanıttı. Zekice hazırlanmış aksiyon sahneleri ve görkemli efektleriyle ticari açıdan büyük başarıya ulaşırken eleştirmenlerin de beğenisini kazandı.

Guillermo Del Toro, 2006 yılında çektiği üç Oscar ödüllü başyapıtı “Pan’s Labyrinth”ın sonrasında destansı maceralar yolculuğuna “Hellboy II: The Golden Army” ile devam ediyor. Kedi sever kırmızı kahramanımız, dört yıllık aradan sonra bu kez ölümcül silahlar, birbirinden korkunç canavarlarla geri dönüyor.

Hellboy yeni macerasında kötülükle mücadelesine patronundan gelen görev emriyle başlar. Görevi veren kuruluş, kısa adı B.P.R.D. olan Paranormal Araştırma ve Savunma Bürosu’dur. Çok gizli kimliği olan bu kuruluş, 1943 yılında Roosevelt tarafından kurulan ve dünyayı kötülere karşı savunmak için gizli teknolojiyi, esrarengiz güçleri ve başka dünyalardan varlıklardan oluşan ajanlar şebekesiyle çalışan bir kuruluştur. Hellboy daha çok pirokinetik kız arkadaşı Liz Sherman (Selma Blair), çok sevdiği kedileri, purosu ve biralarıyla birlikte çalışmayı tercih eder. Ancak bu kez kaderin onlar için daha büyük planları vardır.

İnsanoğlu ile Dünya’nın eski sahipleri arasında binlerce yıl önce varılan ateşkes anlaşması bozulunca cehennemin tüm varlıkları adeta zincirinden boşanır. Yer altı dünyasının anarşist ruhlu prensi Nuada (Luke Goss), insanoğluna yüzyıllardır saygı göstermekten bıkmış usanmıştır. Binlerce yıldır uykuda olan ölüm makineleri ordusunu uyandırmanın çaresini aramaya başlar. Bunu başardığı takdirde kendi halkına ait olan herşeyi geri alabilecektir. Nuada’nın girişimleri sonucunda yer altı dünyasının tüm büyülü yaratıkları serbest kalarak harekete geçer. Bundan sonrasında karanlık ruhlu prensi durdurarak dünyamızı yok olmaktan kurtarmayı sadece Hellboy başarabilir.

Bu büyük savaşta B.P.R.D. timleri, dünyamızda insanoğlunun yaşadığı yüzey tabakası ile fantastik yaratıkların hüküm sürdüğü yeraltında gizlenmiş diğer dünya arasında yolculuk yaparlar. Hellboy’a gelince, o iki dünyaya birden aittir ama her ikisinden de kabul görmez. Bildiği yaşam tarzı ile kendisini davet eden bilinmeyen kaderi arasında tercihini yapmak zorundadır.
Dark Horse Comics’in ünlü çizgi roman karakterinden uyarlanan “Hellboy II: The Golden Army”nin (Hellboy II: Altın Ordu) yönetmenliğini Guillermo Del Toro üstlendi. Yapımcılığını Lawrence Gordon (Hellboy, Lara Croft: Tomb Raider, Die Hard); Lloyd Levin (Hellboy, United 93) ve Dark Horse Comics’in kurucu başkanı Mike Richardson’un üstlendiği filmin senaryosunu da Guillermo Del Toro yazdı.

İlk filmde olduğu gibi Hellboy’u Ron Perlman’ın, pirokinetik kız arkadaşı Liz Sherman’ı Selma Blair’in canlandırdığı filmde B.R.P.D.‘nin şefi Abe Sapien rolünde Doug Jones, bürokrat Tom Manning rolünde Jeffrey Tambor oynadı. Deneyimli aktör John Hurt ise, Hellboy’u Naziler’in elinden kurtararak vesayetini üzerine alan profesör Trevor Broom rolünü üstlendi.

Hellboy’un yeni macerasında ilk filmde olmayan yeni oyuncular da kamera karşısına geçtiler. Acımasız prens Nuada’nın ruhlar dünyasından güzel ikizi Prenses Nuala rolünde Anna Walton; kederli babaları Kral Balor rolünde Roy Dotrice; Prens Nuala’nın sadık yardımcısı Mr. Wink rolünde Brian Steele ve diğer ek karakterler de Toro’nun dünyasına katıldılar.

Hiç yorum yok: