Hapishane Müdiresi Claire Hennessey rolünde Joan Allen

Hapishane Müdiresi Claire Hennessey rolünde Joan Allen

Ames karakterini star sürücü olmaya zorlayan hapishane müdiresi ve Ames’i yarışa hazırlayan antrenörü rolleri için karakter oyuncuları yerine dramatik yönü ağır basan oyuncu isteyen film yapımcıları sırasıyla Joan Allen ile Ian McShane’i tercih ettiler.

Terminal Adası’nın tüm iktidarını elinde tutan hapishane müdiresi Claire Hennessey rolünde Joan Allen kamera karşısına geçti. Bugüne kadarki kariyerinde üç kez Oscar adaylığı alan, bir kez de Tony ödülü sahibi olan Joan Allen’ın “Death Race” projesiyle ilgili yorumu şöyle:
“Harika bir senaryosu vardı. Özellikle karakter oluşumları beni etkiledi. Arabalar büyüleyici olduğu gibi konsept de heyecan vericiydi. Genel görünüm olarak bana ‘Road Warrior’ ve ‘Blade Runner’ı anımsattı. Anderson ile tanıştıktan sonra konuya ne kadar hakim olduğunu görünce katılmak istedim.”

Filmde üstlendiği hapishane müdiresi Claire Hennessey rolünün benzerini bugüne kadar hiç oynamadığını belirten Joan Allen, portresini çizdiği karakteri şu sözlerle tanımlıyor:

“Claire Hennessey kelimenin tam anlamıyla acımasız bir sosyopattır. Medyayla son derece içli dışlı olduğu için aklı sadece program reytinglerindedir. Sayılara kafasını o kadar takmıştır ki, insanların hayatını tehlikeye attığını aklına bile getirmez. ‘Death Race’i seyircinin izlemek istediği çok popüler bir program olarak görür. Bundan gurur duyar ve hissesine düşeni alır.”

Hiç yorum yok: