George W. Bush’un İngiltere Başbakanı Tony Blair ile toplantısı

Filmin akışında George W. Bush’un İngiltere Başbakanı Tony Blair ile kısa ama hayati önem taşıyan bir toplantısı vardır. Bu rolde kamera karşısına geçen Ioan Gruffud’un filmdeki rolü kısaydı ama buna rağmen kendisini “ailenin bir parçası” gibi hissetti. Bunda Oliver Stone’un yoğun provalarının önemli rolü olduğunu söyleyen Ioan Gruffud, deneyimlerini şu sözlerle aktarıyor:

“Oliver Stone’un çalışma tarzının en sevdiğim yönü, gerçek çekimler öncesinde çeşitli defalar prova yapmamız oldu. Böylece aktörler olarak birbirimizi önceden tanıma fırsatı bulduk. Kamera dışında belirli bir ilişki modeli geliştirebilirseniz bu kameraya da yansıyacaktır. Ayrıca Josh’u sosyal açıdan tanıdığım için şanslıydım. Thandie ile Elizabeth’i de yıllardır tanıyordum. Provalar sayesinde birbirimizi daha da iyi tanıma fırsatını bulduk. Her türlü tartışma önceden yapılmış oldu. Sonuçta çekimler başladığında biz filmi çok önceden çekmiş gibiydik. Hepimiz zaten o karakterlere bürünmüştük.

En güzel yanı da, birbirimizi bambaşka karakterlere dönüşmüş görmekten aldığımız keyifti. Josh’u Teksas vurgusuyla konuşurken ilk gördüğümde ‘İşte dönüşüm budur!’ diye düşündüm.

Aynı durum Thandie ve Elizabeth için de geçerliydi. Onların çalışması, Tony Blair’e kendi yorumumu getirmek için gerekli özgüveni bana verdi.”

Hiç yorum yok: