Terminal Adası: Çok yakın gelecek

Death Race - Ölüm Yarışı

Yönetmen: Paul W.S. Anderson
Oyuncular: Jason Statham, Joan Allen, Tyrese Gibson, Ian McShane, Natalie Martinez
Senaryo: Paul W.S. Anderson
Yapımcılar: Paul W.S. Anderson, Jeremy Bolt, Roger Corman, Paula Wagner
Prodüksiyon Amiri: Steven Spielberg
Görüntü Yönetmeni: Scott Kevan, Prodüksiyon Tasarımı: Paul D. Austerberry
Kostüm Tasarımı: Gregory Mah, Kurgu: Niven Howie
Set Dekorasyonu: Paul Hotte, Sanat Yönetmeni: Nigel Churcher, Özgün Müzik: Paul Haslinger
Universal Pictures / UIP Filmcilik

Terminal Adası: Çok yakın gelecek

Ekstrem sporlara ve reality kanallarındaki yarışmalara duyulan büyük ilgi, reality TV ekranlarını kan gölüne çevirmiştir. Sıra artık dünyanın en ekstrem yarışına gelmiştir ve katılımcıları katil ruhlu mahkumlardır. Özel donanımlı arabalar, birbirinden acımasız ve tehlikeli mahkumlar, yarışın seyrini belirleyen yöneticiler el ele vererek dünyanın en çok rating alan dizisini yaratmışlardır. “Ölüm Yarışı”nın kuralları basittir: Beş yarış kazan, özgürlüğünü al. Kaybedersen ölürsün!

“Transporter” filmleriyle “The Bank Job”dan tanıdığımız uluslar arası aksiyon yıldızı Jason Statham, filmde yarış pistlerinde üç kez şampiyonluk kazandıktan sonra vahşice bir cinayet işlemekten hapishaneye düşen mahkum Jensen Ames rolünde oynadı.

“Ölüm Yarışı” adlı reality TV programının efsanevi sürücüsü Frankenstein’ın maskesini giymek zorunda kalan Jensen Ames’e (Jason Statham), hapishanenin acımasız müdiresi Claire Hennessey (Joan Allen) tarafından tercih yapma şansı sunulur. Ya maskeyi giyip ölüm yarışına katılacak ya da geride bıraktığı küçük kızını asla göremeyecektir.

Yüzünü maskeyle kapatan Jensen Ames, özgürlüğüne kavuşmak amacıyla üç gün sürecek çılgınca bir yarışa katılacaktır. Ancak ödülü almak için aralarında ülkenin en azılı katili Makineli Tüfek Joe’nun da (Tyrese Gibson) yer aldığı en vahşi suçlulara karşı ölüm kalım mücadelesi vermek zorundadır. Üzerine iki adet mini-top, alev makinesi ve napalm monte edilmiş Mustang V8 Fastback yarış aracını kullanmak için antrenöründen (Ian McShane) eğitim alan bu masum adam, dünyanın en tehlikeli sporunun büyük ödülü özgürlüğe ulaşmak için yoluna çıkan herşeyi yok edecektir.

Universal Pictures’ın sunduğu “Ölüm Yarışı – Death Race”in yönetmenliğini Paul W.S. Anderson (Resident Evil serileri, AVP: Alien vs. Predator) üstlendi. Senaryosunu da Anderson’un yazdığı filmin yapımcılığını Paula Wagner (Mission: Impossible serileri, War of the Worlds) ile Jeremy Bolt (Resident Evil serileri) gerçekleştirdi. Başrollerinde Jason Statham, Joan Allen, Tyrese Gibson, Ian McShane ve Natalie Martinez kamera karşısına geçti.

Şok edici reality show programının beyazperdede hayata geçirilmesi için görev yapan kamera arkası ekibinde aksiyon yapımlarının deneyimli isimleri yer aldı. Görüntü yönetmenliğini Scott Kevan (Cabin Fever, Stomp the Yard), kurgu editörlüğünü Niven Howie (Dawn of the Dead, Resident Evil: Extinction), prodüksiyon tasarımlarını Paul Denham Austerberry (30 Days of the Night) gerçekleştirdi. Müziklerini Paul Haslinger (Underworld, Prom Night) besteledi.

Hiç yorum yok: