Toby Jones - Beyaz Saray

George W. Bush’un danışmanı Karl Rove rolünde oynayan Toby Jones, bu karakterde en çok hoşuna giden yönün “gizemli” kişiliği olduğunu belirterek şu yorumu yapıyor:

“Karl Rove kesinlikle esrarengiz bir karakterdir. Bence onu oynamanın en büyük zorluğu, nerede olduğunu, kimlerle ne kadar derin ilişkisi olduğunu hiç kimsenin belirleyememesiydi. Karl Rove herhangi bir yerde olmayı ve olmamayı aynı anda başarır gibidir. Basında onun hakkında birşeyler okursunuz. İnsanlar herhangi bir işin arkasında onun olduğunu iddia ederler ama o aslında başka bir işin arkasındadır. Böyle bir özelliği olmasını ilginç buldum. Oliver ile yaptığımız konuşmalarda Karl Rove’un mizahi yönünü de tartıştık. Bir söyleşi sırasında çevresinde ne kadar kalabalık olursa olsun, onda öyle bir özgüven vardı ki, hiç kimse ona dokunamazdı. İşin ilginç yanı böyle olmasından eğlenir gibiydi.”

Toby Jones sözlerine şöyle devam ediyor: “Birçokları onu Bush’un başkanlığının mimarı olarak görür. Çoğu zaman da Bush’un ‘beyni’ olarak tanımlanır. Ancak ikisi arasındaki ilişkinin profesyonel ve politik boyutlarının yanısıra kişisel boyutları da vardır. Rove’un George W. Bush ile ilk tanışmasını anlattığı bir söyleşi okumuştum. Bu tanışmayla ilgili olarak hala heyecan duyduğunu söylüyordu. Tahminime göre o ilk tanışma esnasında George W. Bush, Rove’un kendisinde hissetmediği çok özel bir ışık saçmış olmalı ki, Bush’un sadece potansiyel bir lider olmayıp aynı zamanda çok özel bir kişiliği olduğunu hissetmişti. Bence Karl Rove ile George W. Bush ikilisi bir testerenin dişleri gibi çalışırlar. Birisinin bıraktığı boşlukları diğeri doldurur. Böyle bir ilişkiyi keşfetmeye çıkmak eğlenceli oldu.”

Tam bir Amerikalı olan Karl Rove rolünde oynayan İngiliz aktör Toby Jones, bu karaktere yabancının perspektifini getirirken Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice rolünde kamera karşısına geçen Thandie Newton da, rolüne hazırlanırken “yabancı” statüsünden yararlandı.

Hiç yorum yok: