“My Best Friend’s Girl”ün çekimleri

Filmin oyuncu kadrosu, Deutch’un sette uyguladığı doğaçlama tekniğini takdirle karşıladı. Bazı günlerde kamerayı sürekli açık tutmak suretiyle kameradaki film bitene kadar kesintisiz çekimler alıyordu.

Setteki doğaçlama yönteminden memnun olduğunu ifade eden Kate Hudson’un bu konudaki gözlemleri şöyle: “Oyuncuların üstlendiği karakteri geliştirirken elinde ne varsa ortaya koymasını isteyen yönetmenlerden birisi de Howie’dir. Bence bir film setinde hissedilebilecek en iyi duygu budur.”

“My Best Friend’s Girl”ün çekimleri, Massachusetts eyaletindeki Boston kentindeki mekanlarda gerçekleştirildi. Filmin çekimlerinin Boston’da yapılması, bu kentin bir banliyösü olan Arlington’da doğup büyümüş olan Dane Cook açısından bir çeşit eve dönüş gibi oldu.

Genç aktör bu konudaki izlenimlerini şu sözlerle aktarıyor: “Komedi dünyasına ilk adımımı 1990 yılında Cambridge’deki Harvard Square’de attım. Boston’a geri dönüp bir süre çalışmayı hep istemiştim. Bu benim hayalimdi. Kate Hudson, Jason Biggs, Howie Deutch ve Alec Baldwin ile birlikte film yapmak, Mr. Russell’ın tarih dersindeyken kurduğum hayallerin gerçek olması gibiydi. Hiç uyanmak istemediğim bir rüyanın gerçeğe dönüşmesinin keyfini çıkartmaya benziyordu.”

Kate Hudson’un Boston ile ilgili yorumu ise şöyle: “Boston harika bir kent… San Francisco’nun doğu yakasına benzettim. Böyle bir kentte yapılan çekimlerde bize sağlanan rahat ve dingin atmosferde çalışmanın huzurunu tüm kadro olarak hep birlikte yaşadık. Hepimiz oynadığımız karakterleri gerçekten çok sevdik. Setlerimiz harikaydı. Daha önce hiç göstermediğimiz bazı yönlerimizi gösterme fırsatı bulduk. Rolümüzün hakkını verebilmemiz için Howie ne gerekiyorsa yaptı. Harika bir deneyimdi.”

Hiç yorum yok: