Star sürücü Jensen Ames rolünde Jason Statham

Star sürücü Jensen Ames rolünde Jason Statham

“Death Race”in oyuncu kadrosunu oluşturmaya başlayan film yapımcıları, Anderson’un hayal ettiği sert ve acımasız dünyayı hayata getirecek oyuncu arayışına girdiler. İngiliz aktör Jason Statham ile tanışan Anderson, filmin baş karakteri Jensen Ames için en uygun aktör olduğunu düşündü.

Filmde portresi çizilen gelecek boyutunu Jensen Ames karakteri aracılığıyla kuran Anderson, bu karaktere ne gibi özellikler yüklediğini şu sözlerle açıklıyor:

“Yakın geleceğin şiddet yüklü yoksul dünyasında insanların çok az umut kalmıştır. Ancak Ames’in yaşamak için bir sebebi vardır. Aslında durumu hiç de iyi değildir. Çelik işçisi olarak çalıştığı fabrikanın kapanmasından sonra işini kaybetmiştir. Daha önce de hapishaneye girmiş, sert mizaçlı bir adamdır. Dolayısıyla hapishane ortamına alışkındır. Sevdiği bir kadın olmasa dışarıdaki dünyaya geri dönmeyi bile aklına getirmeyecektir. Ancak sevdiği kadından bir çocuğu vardır ve bu yarış tek şansıdır.”

Gerçek yaşamında iyi bir sporcu olan Jason Statham için “Death Race” gibi bir aksiyon filminde rol almak çok büyük bir zorluk getirmeyecekti. Daha önce oynadığı “The Transporter”, “Crank” ve “The Bank Job” gibi aksiyon ağırlıklı filmlerde bol miktarda dövüş sahnesi yapmıştı.

“Death Race” projesinin aksiyon boyutu ve hızlı arabalar nedeniyle dikkatini çektiğini ifade eden Jason Statham, “Ancak Anderson’un geleceği ilişkin vizyonu beni daha çok etkiledi. Bu filmde anlatacağı öykü hakkında geniş kapsamlı bilgi verdi. Arabaların görüntülerinden karakter duygularına kadar her detayı kafasında çok iyi canlandırdığını gördüm. Senaryonun son derece coşkulu, keyifli, karanlık, şiddet yüklü ve seksi olduğunu görünce Jensen Ames rolünü kabul ettim” diyor.

Projeye ilgi duymasının bir sebebinin de arabalar olduğunu belirten Statham, Anderson’un kendisine gösterdiği araba çizimlerini çok beğendiğini, özellikle Hennessey’e ait ‘Frankenstein’ adlı Mustang’dan etkilendiğini vurgulayarak, “Daha önce de nitrus oksidli arabalar görmüştük ama Anderson’un bu film için düşündüğü gibi bir arabaya hiç rastlamamıştım” diyerek sözlerini sürdürüyor.

Hiç yorum yok: