Dışişleri Bakanı Colin Powell rolünde Jeffrey Wright

Filmin kadrosunu tamamlayan aktörlerden birisi de, Bush yönetiminine belki de en yakın isimlerden birisi olan Dışişleri Bakanı Colin Powell rolündeki Jeffrey Wright oldu. Deneyimli aktör filmde portresini çizdiği Colin Powell ile ilgili olarak şu yorumu yapıyor:

“Powell’ın ahlaki ve taktik kararlar arasında kurduğu dengeyi severim. Aynı zamanda Bush yönetimini zaman zaman sorgulamasını da beğenirim. Zaten bu yüzden zamanla dışlanmıştır.

Ancak çoğunlukla olan bitenin suç ortağıdır. Senaryoda Powell’ın adilce yargılandığını düşünüyorum. George W. Bush’un Yale’den başlayıp Beyaz Saray’a uzanan yolculuğunda bir bütünlük var. Oliver Stone’un daha önce çektiği ‘World Trade Center’ı izlediğimde benzer tipte dengenin ve seçkin tonlamanın olduğunu görmüştüm. Tüm bu nedenlerden dolayı senaryoyu cazip buldum.”

Colin Powell’ın politik kariyerini sona erdiren olay, Birleşmiş Milletler’de yaptığı bir konuşma olmuştu. Irak’ın ABD tarafından işgaline yol açan kitlesel imha silahlarıyla ilgili yeterli kanıt olmadan bu işe kalkışıldığını söyleyince gözden düşmüştü.

Jeffrey Wright’ın bu konudaki yorumu şöyle: “Savaşın akışında ne kadar önemli rol oynadığını, kariyerini ve kredibilitesini kendi sözleriyle nasıl sona erdirdiğini elbette biliyoruz. Ancak bu adamın bilmediğim birçok yönünü keşfetmek hoşuma gitti. Otobiyografisini okudum ve başarılarını araştırdım. Amerikan ordusunun ikinci dört yıldızlı siyah generaliydi. Etkileyici askeri birikimi vardı. Genelkurmay Başkanlığı düzeyine kadar yükselmişti. Çalışmalarıyla kendisini ülkesine adayan vatandaşın müthiş bir örneğiydi. Bence o trajik bir kahraman, Irak Savaşının akışında kurban olmuş büyük bir askerdi.”

Hiç yorum yok: