Laura Bush rolünde Elizabeth Banks

George W. Bush’un sadık karısı Laura Bush rolünde Elizabeth Banks kamera karşısına geçti. Elizabeth Banks rolü için hazırlık yaparken Laura Bush’un kamu önünde bir figür olmasına rağmen çok özel bir insan olarak kalmayı başarabildiğini söyleyerek düşüncelerini şu sözlerle anlatıyor:

“Laura Bush’u tanıyabilmek epeyce zordur. En yakın dostları ve biyografi yazarları bile öncelikle bu özelliğini söylerler. Onunla çok kişisel anları paylaşmış insanları bulmaya ve söyleşilerini okumaya çalıştım. Bunlardan birisi Charlie Rose ile yaptığı bir söyleşiydi. Yazıyı okurken Charlie Rose ile arkadaş olduklarını hissediyorsunuz. Kızı Jenna’nın o günlerdeki evliliği üzerine konuşuyorlardı. Söyleşi sırasında gardını bir miktar indirmiş olmalı ki, bazı yerlerinde espriler yaptığını görmek ilginçti. Söyleşinin bir noktasında Charlie Rose, ondan Başkan Bush’un başarılarını ve hatalarını özetlemesini isteyince Laura Bush, “Sadece başarılarını özetleyebilir miyim?” diye esprili bir cevap veriyordu. Laura Bush’un doğaçlama konuştuğu o anlar, bu insanın nasıl birisi olduğunu bulmama yardımcı oldu.”

Elizabeth Banks’e göre Laura Bush’un en belirgin yönü George W. Bush ile olan evliliğiydi. Bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyor:

“Yaptığımız araştırmalar sonucunda Bush çiftinin birbirini çok sevdiği kararına vardık. Onlarla ilgili yaklaşımımız, bu çiftin birbirine çok tatlı, çok destekleyici davrandığı şeklinde oldu. Filmdeki sahneleri oynarken verdiğimiz kararlarda elimizdeki en önemli veri buydu. Bush çiftini bir arada gördüğüm, birbirleriyle konuşurken duyduğum zamanlarda Laura Bush’un kocasına karşı sevgi dolu ve destekleyici bir eş olduğuna kesinlikle inandım. İşin güzel yanı Bush’un da bunu takdir ediyor olmasıydı.”

Hiç yorum yok: