Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull yardımcı oyuncu kadrosu

Her büyük maceraperestin arkasında eşit düzeyde büyük arkadaşlar vardır. “Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull”daki “arkadaş” ve “yardımcıların” portresini dünyanın en ünlü aktörleri çizerken birbirinden keyifli karakterlerin ekrana taşınmasına aracılık yaptılar.

Filmin seçkin aktörlerden kurulu yardımcı oyuncu kadrosunda Oscar adayı aktör John Hurt başı çekti. Indiana Jones’un kayıp raporu çıkarılan eski meslektaşı Abner Ravenwood rolünü üstlenen deneyimli aktör, portresini çizdiği karakter hakkında şöyle bir yorum getiriyor:

“Oynadığım karakter hayatının büyük bölümünü Akator’un Kristal Kafatası’nın izini sürmeye adamış bir karakterdir. Bitmek tükenmek bilmeyen arayışı onu neredeyse deliliğin eşiğine getirmiştir. Diğerleri onu bulmak için geri dönene kadar adada 20 yıl tek başına yaşamıştır. Ancak artık Ruslar da farklı sebeplerle kafatasıyla ilgilenmektedir. Filmin öyküsü de bu noktada başlar.”

Indiana Jones’un oyuncu kadrosundaki yeni isimlerden birisi de, uluslararası izleyicilerin “Sexy Beast” adlı gangster filminden tanıdığı Ray Winstone oldu. Deneyimli aktör filmde Indiana Jones’un yakın arkadaşı “Mac” George Michale rolünde oynadı. Senaryo yazarı David Koepp, “Mac” karakterinin önemini ve özelliklerini şu sözlerle açıklıyor:

“Mac karakteri öyle göründüğü gibi basit birisi değildir. Ona ne zaman inanmanız gerektiğinden asla emin olamazsınız. Kendi amaçları doğrultusunda gerçeği çarpıtmakta üstüne yoktur. Ancak olağanüstü çekici birisi olduğu için onu Indy ile aynı kefeye koyar ve severiz. Hatta içgüdülerimiz bu adama güvenme dese de yine ona inanmak isteriz.”

Portresini çizdiği Mac karakterine sempatiyle yaklaştığını ifade eden Ray Winstone, “Bu rolü oynarken kendimi Amerikalılar ile Sovyetler arasındaki güç ve iktidar savaşının ince çizgisinde yürürken buldum. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Demir Perde’nin ve Soğuk Savaş’ın ortaya çıkışıyla beraber büyük bir kafa karışıklığı ortamı oluşmuştu. Kimin için çalıştığınız veya kime karşı çalıştığınız gibi konular kelimenin tam anlamıyla çılgınlığı beraberinde getirmişti” diyor.

Geçmişteki “Raiders of the Lost Ark” ve “Indiana Jones and the Last Crusade”ın favori karakterlerinden birisi, Indiana Jones ve babasının eski dostu olan müze müdürü Marcus Brody karakteriydi. Bu rolde oynayan Denholm Elliott’un 1992 yılında hayata veda etmiş olması nedeniyle “Kingdom of the Crystal Skull”da yeni bir karakter yaratıldı. Bu da Indy’nin Marshall Koleji’ndeki yeni ve güvenilir danışmanı Dekan Charles Stanforth karakteri oldu.

Stanforth rolünde kamera karşısına geçen Oscar ödüllü aktör Jim Broadbent, oynadığı karakteri şu sözlerle tanımlıyor: “Dekan Charles Stanforth, Indiana’nın yakın dostu ve meslektaşıdır. Birbirlerini üniversite yıllarından beri tanımaktadırlar. Indy’nin her an yardıma hazır danışmanı gibidir. İkisi arasında espri dolu, paylaşıma dayalı bir ilişki sözkonusudur.”

Hiç yorum yok: