RACER DOSTLARI VE AİLESİ

SPEED RACER (Emile Hirsch)
Yarış dünyasında doğup büyüyen Speed Racer, daha yürümeden araba sürmeyi öğrendi. Bugün, kendisine -şans için kırmızı çorap giymekten bir virajın yaklaştığını sezmeye kadar- araba sürmek hakkında her şeyi öğreten ağabeyi Rex’in izinden giden yeniyetme bir yarışçı. Speed Racer, DÜNYA YARIŞ LİGİ - DYL’deki birkaç bağımsız yarışçıdan biri; sponsoru yok ve babasının takımı Racer Motors için yarışıyor.

MACH 5
Speed Racer’ın sokak otomobili Mach 5, şimşek gibi bir araba ve arabaya avantaj sağlamak için özel olarak tasarlanmış düğmelerle donatılmış:

• A Düğmesi: Otomobilin yolunu kesen her şeyin üzerinden atlamasını sağlayan bir set hidrolik krikonun çıkmasını sağlıyor.
• B Düğmesi: Şoför mahallini kapatarak Speed ve ona saldırabilecek her şeyin arasında kurşun geçirmez bir engel oluşturuyor.
• C Düğmesi: Yasadışı lastik çivilerinin Mach 5’i yarış dışı bırakmasını engelleyecek lastik kalkanlarını çalıştırıyor.
• D Düğmesi: Bir saniye bile kaybetmeden, Hexa-Dyno acil durum yedek lastiğini şişiriyor.
• E Düğmesi: Arabanın önünde yer alan ve her şeyi kesebilen zirkon uçlu testere bıçaklarını harekete geçiriyor.
• F Düğmesi: Mach 5’in tüm tehlikeli yol koşullarında manevra yapmasına yardım edecek lastik kramponlarını çıkarıyor.
• G Düğmesi: Her yerden her yere UCAP görüntüler iletebilen uzaktan kumandalı kuşu harekete geçiriyor.

TRIXIE (Christina Ricci)
Speed’in kız arkadaşı olan Trixie, şirin ama sert biri. Speed’le üçüncü sınıfta tanıştılar ve o zamandan beri ayrılmaz bir ikili oldular. Kendisi de muhteşem bir sürücü olan Trixie, parkurda da parkur dışında da Speed’in güvenilir ortağı. Pembe siyah TRX helikopteriyle yarışçıları yukarıdan izleyerek, Speed’in savunma hareketlerine yardım ediyor.

BABA RACER (John Goodman)
Eski bir güreşçi ve bir motor dahisi olan Pops, eskiden büyük yarış holdinglerinden biri için çalışıyordu ama ayrılarak kendi işini, bağımsız Racer Motors’u kurdu. Muhtemelen gezegenin en büyük otomobil mühendisi olan Pops, Mach 5 de dahil olmak üzere Speed’in tüm otomobillerini tasarlayıp üretiyor.

ANNE RACER (Susan Sarandon)
Racer ailesinin annesi olan Mom Racer sıcak, sevgi dolu ve iyimser. Genellikle ailenin sağduyusunun sesi olan Mom, oğlunun kararlarına güveniyor ve Pops’un çabuk kızan yapısını dengeliyor. Ayrıca yaptığı inanılmaz kreplerle tanınıyor.

SPARKY (Kick Gurry)
Racer Motors’un bir numaralı tamircisi olan Sparky, Pops’un sağ kolu ve yarışlar sırasında kulaklıklı telefonla bağlantı kurduğu Speed’in danışmanı.

SPRITLE (Paulie Litt)
Speed’in 10 yaşındaki haylaz kardeşi Spritle, Speed’i idol haline getirmiş; tıpkı Speed’in çocukken Rex’i idol haline getirdiği gibi… Otomobil ve yarış bilgileriyle dolu ayaklı bir ansiklopedi olan ve istatistikleri şimşek hızıyla sıralayan Spritle ile evcil hayvanı ve yardımcısı Chim-Chim sürekli yaramazlık yapıyorlar ama kahramanları Speed’e büyük destek oluyorlar.

CHIM-CHIM (Willie)
Chim-Chim, Spritle’ın en iyi arkadaşı ve ne zaman ihtiyaç doğsa bir maymun kurabiyesiyle hazırda bekliyor. Her yere Spritle’la gidiyorlar, gitmemeleri gereken yerlere bile… Örneğin Speed’in arabasının bagajına.

REX RACER
Speed’in yetenekli ve çoğu zaman tartışma yaratan ağabeyi. Rex Racer, Mach 4’ün direksiyonunda Thunderhead Pisti’nde parkur rekoru kırdı, ancak DYL’de başka takımlar için yarışmak adına aile takımından ayrıldı. Ancak Speed’in direksiyon başındaki zaferinden yaklaşık on yıl önce, Rex Casa Cristo 5000 sırasında Kwiksave Köpüğü çalışmayınca bir çarpışma sırasında öldü.

Hiç yorum yok: