HIZLI YARIŞÇI SPEED RACER’IN DÜNYASI

COSMOPOLIS
Speed Racer hayali Cosmopolis şehrinde geçiyor. Işıl ışıl ve renkli bir metropolis olan şehir, reklam ve ilan panolarının ufukta görünen tüm binaları aydınlattığı bir gökdelenler denizinde yüzüyor. Speed Racer’ın tüm dünyasında olduğu gibi Cosmopolis’te de, yarış sadece bir spor değil, bir yaşam biçimi.

DÜNYA YARIŞ LİGİ (DYL)
Speed Racer’ın dünyasında, araba yarışları bildiğimizin çok ötesinde bir tarzda yapılyor. Otomotiv sanatının oldukça stilize eserleri olan otomobillerin her biri, sürücüsünün kişiliğini yansıtacak şekilde tasarlanıyor ve bunun sonucu olarak rengârenk bir boya skalasına sahip oluyorlar. DYL’nin öncülüğünü yaptığı, dünyanın bir numaralı sporu olan araba yarışı, medya tarafından her ülkede ve her dilde izleniyor. Neredeyse tüm otomobiller ve tüm takımların sponsorluğu, çok büyük şirketler tarafından yapılıyor. Bu otomobiller yalnızca hız için değil aynı zamanda hayal edebileceğiniz en inanılmaz parkurlarda yerçekimine meydan okuyan numaralar yapmaları için üretilmiş. Yarışa yirmi araba başlayabilir ama sadece bir avuç yarışçı bitiş çizgisini görebilir.

OTOMOBİLLER
Speed Racer dünyasındaki yarış arabaları T-180 olarak biliniyor ve saatte 400 milin üstünde hız yapabilecek kapasiteye sahip. Yarışçılar günlük yaşamlarında ve yol yarışlarında sokak otomobilleri kullanıyor, stadyum ve parkur yarışlarında T-180 yarış otomobilleri kullanıyorlar. En iyi T-180 sürücüleri, tipik bir yarışta 4 g’nin üzerinde güce dayanabilecek durumdalar. Tüm yarış arabalarında, yarışmacıların çarpışmalardan kaçmalarını ve parkurdan yaralanmadan çıkmalarını sağlayan Kwiksave Köpüğü bulunuyor. Birinci gelen sürücüler, zaferlerini bir sürahi dolusu soğuk sütle kutluyorlar!

KWIKSAVE KÖPÜĞÜ
Tüm otomobillere yerleştirilen ve sürücüleri sarıp onları güvenle yolun dışına taşıyan bir güvenlik özelliği.

Hiç yorum yok: