Iron Man, Robert Downey Jr, Terrence Howard, Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges, Shaun Toub

Yönetmen: Jon Favreau

Oyuncular: Robert Downey Jr, Terrence Howard, Gwyneth Paltrow, Jeff Bridges, Shaun Toub, Bill Smithrovich, Leslie Bibb, Faran Tahir, Sahar Bibiyan, Nazanin Boniadi

Senaryo: Mark Fergus, Hawk Ostby, Art Marcum, Matt Holloway

Yapımcılar: Avi Arad, Kevin Feige

Görüntü Yönetmeni: Matthew Libatique, Prodüksiyon Tasarımı: J. Michael Riva

Kostüm Tasarımı: Rebecca Bentjen, Laura Jean Shannon, Kurgu: Dan Lebental,

Sanat Yönetimi: Suzan Wexler, Özgün Müzik: Ramin Djawadi

Paramount Pictures – Marvel Entertainment / UIP Filmcilik

Paramount Pictures ve Marvel Entertainment, dolar milyoneri sanayici ve dahi mucit Tony Stark’ın (Robert Downey Jr) aksiyon ve macera yüklü öyküsü “Iron Man”i sunar.
ABD Hükümeti için teknoloji harikası silah ve füzeler üreten Stark Industries’in CEO’su olan Tony Stark, dünyanın her köşesinde Amerikan çıkarlarını koruyarak çok önemli konuma ulaşmış bir silah sanayicisidir. Yeni ürettiği füzelerin test edildiği bir gösterinin ardından konvoyunun saldırıya uğraması ve bir terörist grubun eline esir düşmesiyle birlikte Tony’nin keyifli yaşam tarzı bir anda değişir.

Saldırı esnasında zaten zayıf düşmüş olan kalbinin yanına bir şarapnel mermisinin saplanmasıyla hayatı tehlikeye giren Tony, kendisini esir alan ihtilalci grubun esrarengiz lideri Raza (Faran Tahir) tarafından teröristlerin işine yarayacak ölümcül bir silah üretmeye zorlanır. Onların taleplerine aldırmayıp zekasını ve yaratıcılığını kullanarak kendisini esaretten kurtaracak bir zırh imal eder.

Amerika’ya döndüğünde kendi geçmişiyle hesaplaşma noktasına gelen Tony, kurucusu olduğu Stark Industries’i yepyeni bir hedefe yönlendirmeye yemin eder. Eskiden sağ kolu olan ve kendisinin yokluğunda şirketi yöneten Obadiah Stane’in (Jeff Bridges) şiddetli muhalefetine rağmen günlerini ve gecelerini atelyesinde çalışarak geçirmeye başlar. Artık tek isteği, kendisine insanüstü güçler ve fiziksel koruma sağlayacak çok gelişkin bir zırh geliştirmektir.

Yıllardır beraber çalıştığı güzel asistanı Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) ve yarbay dostu Rhodey’in (Terrence Howard) yardımıyla dünya çapında sonuçlar yaratacak haince bir komployu açığa çıkartmayı başarır. Yeni kırmızı ve altın rengi zırhına bürünen Tony Stark artık, ikinci kimliği Iron Man gibi dünyayı korumaya ve adaleti sağlamaya yemin etmiştir.

Paramount Pictures ve Marvel Entertainment’ın sunduğu bir Marvel Studios prodüksiyonu olan “Iron Man”in yönetmenliğini Jon Favreau üstlendi. Senaryosunu Mark Fergus, Hawk Ostby, Art Marcum ve Matt Holloway’in yazdığı filmin yapımcılığını Avi Arad ile Kevin Feige gerçekleştirdi. Başrollerinde Robert Downey Jr, Terrence Howard, Jeff Bridges, Shaun Toub ve Gwyneth Paltrow oynadı.

Hiç yorum yok: