KAMERA ARKASI SÖZLÜĞÜ

WACHOWSKI KARDEŞLER
Matrix üçlemesinde gösterilen devrim yaratan kamera teknikleri ve görsel efektler, Larry ve Andy Wachowski’yi aksiyon filmlerinin eşsiz vizyonerleri haline getirdi. Speed Racer çığır açan bu seriden sonra çektikleri ilk film.

JOEL SILVER
Joel Silver’ın yapımcılığını üstlendiği 50’den fazla film arasında çığır açan Matrix üçlemesi, gişe rekorları kıran dört bölümlük Lethal Weapon/Cehennem Silahı serisi ve olay yaratan aksiyon filmleri Die Hard/Zor Ölüm ve Predator/Av bulunmaktadır.

2½-D TEKNOLOJİSİ
Bu filmin görüntüleri gerçek oyuncuları yeşil perdede İtalya, Fas, Avusturya, Türkiye ve Death Valley gibi lokasyonlarda çekilen high definition 360 derece görüntülerle birleştirerek yaratıldı. Bu lokasyonlarda high def kameralarla çekim yapılarak çepeçevre sanal settler oluşturuldu. Filmin gerçek yıldızları olan, egzotik pistlerde saatte 400 milden büyük hızlarla yarışan 100’den fazla araba modelinin hepsi dijital olarak yaratıldı. Dekor kullanımı için gerçek boyutlarda iki otomobil üretildi Mach 5 ve Racer X sokak otomobilleri.

CAR-FU
Speed Racer’da bir grup seçkin profesyonel, uluslararası arenada öne geçmek için rekabet ediyorlar. Saatte 400 milin üzerinde hız yapan, uzay gemisini andıran araçlarla taklalar atıyor, modifiye edilmiş ralli arabalarıyla yarış yollarında uzun mesafeli sıçramalar yaparak şimşek gibi geçiyorlar. Bu –yüksek teknoloji ürünü profesyonel yarış arabalarının havada dövüştüğü- akrobatik, gladyatör tarzı defansif yarışa verilen isim, “Car-Fu.”

HİPER-STİLİZE GERÇEKLİK
Parlak, iyimser, abartılı gerçeklik, Speed Racer’daki tüm aksiyona gerçekçiden çok duygusal bir etki yapıyor.

Hiç yorum yok: