Vesaire Vesaire 11 Nisan 2008’de sinemalarda

VESAİRE VESAİRE

11 Nisan 2008’de sinemalarda…

Dağıtım: Warner Bros.

"Vesaire Vesaire"...

Hayat Vesaire’lerden İbarettir

2005 yılında Kadir İnanır ve Fatma Girik'in rol aldığı “Sinema Bir Mucizedir” filminin ardından “Azap Yolu”, “Pertev Bey'in Üç Kızı” gibi dizilere imza atan yönetmen Tunç Başaran, "Vesaire Vesaire" ile yeniden beyazperdede...

Senaryosunu Roksan Lülü ve Orhan Lülü'nün yazdığı yapımcı ve yönetmenliğini ise Tunç Başaran'ın üstlendiği filmin çekimleri Marmaris, İçmeler ve Armutalan'da gerçekleştirildi.

Başrollerini Rutkay Aziz, Roksan Lülü, Aliye Uzunatağan, Taner Barlas, Eser Ali ve konuk oyuncu Bülent Kayabaş'ın oynadığı filmde bir yazarın hayatı ve çevresinde gelişen olaylar konu ediliyor.

Ege ve Akdeniz'in buluşma noktası Marmaris'te çekilen film, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Marmaris Belediyesi’nin sponsorluğunda, İçmeler ve Armutalan Belediyeleri’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.

Mimar Sinan Üniversitesi'nde Tunç Başaran'ın öğrencisi olan Roksan Lülü'nün okul için çektiği kısa filmden yola çıkılarak hayata geçirilen “Vesaire Vesaire”, hayatın aslında vesairelerle biraraya gelmesini ele alıyor.

Özet

Sağlığı bozulan ünlü yazar Arda Başar içinde bulunduğu koşullardan sıkılıp bir anda yaşadığı şehri değiştirme kararı alır. Nereye gideceği konusunda hiçbir fikri olmadan eşyalarını toplar ve kendisini güney sahillerimizden Marmaris’te bulur…

Bu küçük sahil kasabasında tesadüf sonucu peşpeşe tanıştığı sevimli bir köpek, genç bir kız ve bilge bir ayyaş, Arda’nın hayatının akışını beklenmedik bir şekilde değiştirirler. Kahramanımıza ise bu yeni hayatına şaşkınlık içinde ayak uydurmak düşerken, Arda’nın bu değişimine gizlice şahit olan sevimli komşusu Rıfkı’nın da hayatı en az onun kadar renklenmiştir.

Film Künyesi

Yapımcı Tunç Başaran
Yönetmen Tunç Başaran
Görüntü Yönetmeni Alper Derli
Kostüm Sorumlusu Melek Seven, Seda Sualp
Oyuncular Rutkay Aziz, Roksan Lülü, Aliye Uzunatağan, Taner Barlas, Eser Ali, Bülent Kayabaş, Zeliha Sunal, Özgür Bolkan, Cengiz Sezici, Zuhal Krom

Hiç yorum yok: