The Hottie & The Nottie Oyuncu Seçimleri

“Hottie”yi oynayacak oyuncu için Paris Hilton (“Cristabel”) en doğal tercihti. Adeta kişiliğine yapışıp kalan “Sıcak Güzel” tanımlamasıyla medyada daima dış görünümüyle değerlendirilmiş bir oyuncuydu. Paris Hilton’un aslında neye benzediği konusunda herkesin kendince bir düşüncesi vardı. Filmdeki Cristabel karakteriyle ilgili olarak Nate’in yaptığı hatanın aynısını tüm toplum yapıyordu. Bu nedenlerle filmin başrolü için Paris Hilton kesinlikle en doğal tercihti.
Asıl zorluk ise “Nate” ve “June” karakterlerini dolduracak iki oyuncunun bulunmasıydı. Bu iki rol için çok sayıda yetenekli erkek ve kadın oyuncuyla prova yaptık. Karşımıza Joel David Moore çıktığı anda aradığımız Nate’i bulduğumuzu anladık. Arzu ettiğimiz “sıradan erkek” havasına sahipti.

Bu da, sevdiği kızı alması konusunda izleyicinin gönlünün onunla beraber olmasına yol açacaktı. Joel’in kişiliğinde var olan espri yeteneği, kıvrak zeka, kararlılık ve çekicilik kombinasyonu, onu Nate rolü için mükemmel kılıyordu.

Sıra “Nottie”yi bulmaya geldiğinde çok sayıda güzel ve yetenekli kadın oyuncuyla prova yaptık. Christine Lakin ile prova yaparken June karakterine öylesine çocuksu bir kırılganlık verdi ki, bu yönüyle hem casting yönetmenlerini, hem de yönetmenimiz Tom Putnam’ı büyüledi.

Christine Lakin’in üstlendiği June karakterinin en zor kısmı hiç kuşkusuz çirkin görünümüydü. Makyaj sanatçısı Randy Westgate ve Saç Stilisti Dugg Kirkpatrick, çeşitli protez diş, et beni ve kıl parçaları aracılığıyla Christine’i “Nottie”ye dönüştürdüler. Güzel bacaklarına kıllar eklendi, enfeksiyon kapmış bir ayak tırnağı yapıştırıldı. Bunların hepsi o kadar gerçekçi şekilde yapıldı ki, filmin oyuncu kadrosu ve teknik ekipleri, Christine’in o halini görünce fiziksel tepki vermekten geri kalamadılar.

Nate’in June için bulmaya çalıştığı erkek arkadaş karakteri için ise, kadınlar açısından “mükemmel erkeği” temsil etmesiyle Nate’i bile endişelendirecek kadar ideal bir erkek bulmamız gerekiyordu. Bu rol için bol kaslı ve sportif görünümlü bir oyuncu hiç düşünmedik. Karakterin ismi başlangıçta Brad’dı ama Johann Urb ile karşılaştığımızda bu rol için o kadar uygundu ki, karakter ile aktör arasındaki ince çizginin nereden geçtiğini bile fark edemez hale gelmiştik. Bunun üzerine yönetmenimiz Tom Putnam, Brad karakterinin isminin Johann şeklinde değiştirilmesinin iyi olacağını düşündü.

Johann Urb film için kendi şarkısını bile yazdı. İlk düşüncemize göre, coffee shop’ta söylenen şarkı, “Wildfire” olacaktı. İzleyicimiz için belki çok eski bir şarkıydı. Johann kendi yazdığı şarkıyı dinlememiz için bizi davet ettiğinde, June ile Johann arasında çiçeklenen ilişkiyi yansıtacak en doğru şarkının “Someday” olduğunun farkına vardık.

Hiç yorum yok: