Yapımcı Hadeel Reda’nın Yorumu The Hottie & The Nottie

Beğeni ve zevk gibi kavramların sınırlarını test eden incelikli komedileri hep sevmişimdir. Bu tip filmlerde beğeni ve zevklerimiz sorgulanır. Bu yapılırken de, mizahın kapıları, hassas toplumsal konuların gündeme geldiği bambaşka dünyalara açılır.

“The Hottie & The Nottie”de aşk, güzellik ve kendine güven gibi evrensel temalar vardır. Projeyi geliştirirken bunların hepsini yeniden keşfe çıktık. Elimizde hepimizin gülebileceği ama aynı zamanda yakınlık hissedeceği bir “Nottie – Çirkin” karakteri olsun istedik.

Beden-odaklı kültürümüzde insanların bizleri dış görünümümüze bakarak değil, kim olduğumuza bakarak yargılamasını ümit ederiz. Eğer bir süper model değilsek, bir noktada kendimizi “Nottie” gibi hissettiğimiz anlar mutlaka vardır. Öte yandan ironik bir çelişki olarak “Hottie” de “Nottie” ile aynı dertten muzdariptir. Cristabel Abbot karakterinin muhteşem bir güzelliği vardır ama Muhteşem bir güzelliği olan Cristabel Abbot karakterinin de dış görünümüyle değerlendirildiğini görürüz. O da “mükemmel göğüslerine” değil, kendisine aşık olacak birisini ister.

Filmde ele alınan güzellik ve imaj temalarının yanısıra kaybedilen aşk ve takıntı gibi temaların da keşfine çıkılır. “Bir zamanlar bir Cristabel vardı. Acaba uçup gitti mi?” diye merak eden Nate Cooper karakteriyle bu duyguyu yaşayan herkes çok kolay bağlantı kuracaktır. Onun yolculuğuna ilgi duymamızın temel sebebi bence budur.

Nate’in Cristabel’i özlüyor olması sempomatik bir olgudur. Aslında filmdeki tüm karakterlerin hala çocukluk fantezileriyle yaşadığı için bu sempomatik durum hepsinde vardır. Nate onu ilkokul birinci sınıftan beri sevmektedir. Bu nedenle o günden beri duygusal açıdan bodur kalmıştır diyebiliriz. Aslında tüm karakterlerimiz bagajlarında kendi çocukluklarını taşırlar. Nate çocukluğundan beri Cristabel ile ilgili güzel anıların etkisi altındadır. Cristabel ise June’un bir numaralı koruyucusu kalmıştır. June hala “Hottie”si Cristabel’in güzel gölgesi altında yaşamaktadır. En ekstrem durum ise, hala annesiyle beraber yaşayan Arno Blount karakteridir. Bu ikisinin başına ne geleceğinden emin olamayız.

Bu filmde hepsinin (belki Arno Blount’u hariç tutarak) kendi çocukluk travmasıyla beraber olgunlaşması veya olgunlaşamaması anlatılır.

Hiç yorum yok: