“TANRININ VADİSİNDE - IN THE VALLEY OF ELAH”

Savaş çığırtkanlarının duymak istemediği gerçek bir öyküye dayanan bu projenin beyazperdeye yansıması için en büyük çabayı Clint Eastwood harcamıştır. Oscar ödüllü “Crash – Çarpışma”nın yönetmeni ve senaryo yazarı Paul Haggis ile tam yedi ayrı filmle Oscar ödülüne aday gösterilen dünyanın en iyi görüntü yönetmenlerinden Roger Deakins kamera arkasındadır… “In the Valley of Elah”, “Kaçak”daki rolüyle Oscar kazanan Tommy Lee Jones’a üçüncü kez Oscar ödülü adaylığı kazandırmıştır…

“TANRININ VADİSİNDE - IN THE VALLEY OF ELAH”

28 Mart’ta Sinemalarda

Yönetmen: Paul Haggis

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Susan Sarandon, Jason Patric, James Franco,
Josh Brolin, Frances Fisher, Wes Chatham, Jake McLaughlin, Mehcad Brooks, Jonathan Tucker
Senaryo: Paul Haggis (Mark Boal’ın makalesinden)

Yapımcılar: Laurence Becsey, Darlene Caamano, Paul Haggis, Steve Samuels, Patrick Wachsberger

Görüntü Yönetmeni: Roger Deakins, Prodüksiyon Tasarımı: Laurence Bennett

Kostüm Tasarımı: Lisa Jensen, Kurgu: Jo Francis, Sanat Yönetmeni: Gregory S. Hooper

Set Dekorasyonu: Linda Lee Sutton, Özgün Müzik: Mark Isham

Summit Entertainment – NALA Films

Irak Savaşında asker olarak görev yapan Mike Deerfield, ülkesine döndükten hemen sonra gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Mike’ın bir savaş gazisi olan babası Hank oğlundan haber alamayınca olayı araştırması için polis dedektifi Emily Sanders ile anlaşır. Oğlunun kayboluşundaki gizemi aydınlatmak için soruşturmaya Mike’ın annesi Joan da katılacaktır.

Gerçek bir öyküden yola çıkan “In the Valley of Elah”, Paul Haggis’in yılın en iyi film dalında Oscar ödülünü kazanan “Crash – Çarpışma”dan sonra yaptığı ilk filmidir. “Crash”in Oscar ödüllü senaryosunu da imza atan Paul Haggis’in son dönem yazdığı senaryolar arasında en iyi senaryo dalında Oscar adaylığı alan “Million Dollar Baby”nin yanısıra “The Last Kiss”, “Flags of Our Fathers”, “Casino Royale” ve “Letters From Iwo Jima”da yer almaktadır.

“In The Valley of Elah”ın yönetmenliğini Paul Haggis üstlendi. Senaryosunu da Haggis’in yazdığı filmin yapımcılığını Laurence Becsey, Patrick Wachsberger, Steven Samuels ve Darlene Caamano Loquet gerçekleştirdi. Başrollerinde Oscar ödüllü Tommy Lee Jones, Oscar ödüllü Charlize Theron, Oscar ödüllü Susan Sarandon, Jason Patric, James Franco, Josh Brolin, Frances Fisher, Jonathan Tucker, Mehcad Brooks, Wes Chatham, Jake McLaughlin ve Victor Wolf kamera karşısına geçtiler.

Filmin kamera arkasındaki kreatif ekibinde ise, Oscar adayı görüntü yönetmeni Roger Deakins (The Man Who Wasn’t There, O Brother Where Art Thou?); prodüksiyon tasarımcısı Laurence Bennett (Crash, Freedom Writers); kostüm tasarımcısı Lisa Jensen (The Sisterhood of the Traveling Pants, The Fabulous Baker Boys) görev yaptılar.

Hiç yorum yok: