Cennet filminin çekimleri sona erdi

“Araf”ın yönetmeni Biray Dalkıran’ın yönettiği “Cennet” filminin çekimleri sona erdi.

Tür: Psikolojik, Dram
Yapım: d.f.g.s. Yapım
Dağıtım: 35 Milim Filmcilik
Yönetmen-Yapımcı: Biray Dalkıran
Görüntü Yönetmeni: Aşkın Sağıroğlu
Senaryo: Burak Sesli
Oyuncu Seçimi: Mandalina Casting
Gösterim Tarihi: 11 Nisan 2008

Oyuncular
Engin Altan Düzyatan
Zeynep Papuçcuoğlu
Fahriye Evcen
Şendoğan Öksüz
Aytaç Ağırlar
Tülay Bekret
Cüneyt Sayıl
ve
Mehmet Birkiye

Görsel efektleri İngiltere ve Türkiye ortak yapımı olan, Kültür Bakanlığı tarafından da desteklenen film, drama ve komedinin harmanlandığı gelecek yılın en önemli projelerinden birisi olmaya aday nitelikte.

Yönetmenliğini ve yapımcılığını Biray Dalkıran’ın yaptığı filmin oyuncu seçimlerini Mandalina Casting yaparken, cast direktörlüğünü de Mandalina Casting’in yöneticileri Canda Karikutal ve Temmuz Karikutal üstlendi. Engin Altan Düzyatan, Zeynep Papuçcuoğlu, Yaprak Dökümü dizisinde Necla karakteri ile tanıdığımız Fahriye Evcen, Şendoğan Öksüz ve Mehmet Birkiye’nin başrollerini paylaştığı filmde, Aytaç Ağırlar, Tülay Bekret, Cüneyt Sayıl gibi isimlerde filmde rol alan diğer önemli oyunculardan oldu.

27 çekim gününde tamamlanan filmin yüzde 80’ini doğa harikası olan Şile’nin en güzel yerlerinde, geri kalan cennet ve uçma planları için ise platolarda 5 günde tamamlandı. Günde 18 saat süren çekimlerin plato aşamalarında bir ilk gerçekleşti ve uçma sahnelerinin inandırıcı olması için ilk defa 4 düzenek aynı anda kuruldu. Bu Harry Potter filminde kurulan düzenekle aynıydı.

Bunun dışında filmin genelinde 20 dakikadan fazla bulunan hayal ve cennet sahneleri için Türkiye’den ve İngiltere’den bir özel efekt ordusu, çekimlerde yönetmen Biray Dalkıran’la koordineli olarak çalıştı.

İngiltere’den gelen özel efekt grubu Türkiye’de bu kadar kapsamlı bir projenin olması ve bu kadar profesyonel bir ekibi bulmuş olmasına şaşırdığını ve yönetmen Biray Dalkıran’dan da etkilendiğini bildirdiler.

Yoğun ve zorlu çekimler süresince aksiliklerde ekibin peşini bırakmadı. Yönetmen Biray Dalkıran’ın aracı Şile yolunda ki kazada ağır hasar alarak kullanılamaz hale geldi. Filmin başrol oyuncularından Engin Altan Düzyatan çekimler sırasında başından yaralandı. Şile Devlet Hastanesi’nde kafatası röntgeni çekilen Düzyatan’ın durumunun iyi olduğu söylendi. Diğer başrol oyuncusu Zeynep Papuçcuoğlu çenesine aldığı darbe sonucu hastaneye kaldırıldı. Tüm bu yoğun ve zorlu günler sonucunda çekimlere 2 gün ara vermek zorunda kaldıklarını söyleyen Biray Dalkıran “Yaşanan tüm uğursuzluklara rağmen bu film hepimizin uğuru olacak” dedi.

HİKAYE

“Onun adı A, Can değil sadece A…”

Can 29 yaşında Atipik psikoz ve düşük zekasına rağmen büyük hayal gücüne sahip bir adam. Yaygın tanımıyla geri zekalı …

7 yaşında annesi öldüğünde yaşadığı travma sonucu annesinin hayaliyle yaşamaya başlamış ve annesi dışında kimseyle iletişime giremediği bir çocukluk geçirmiş. Bu yüzden kendine ait bir cennet yaratmış. Ve bir gün cennetinde tek başına değil güzel bir kızında ona eşlik ettiğini fark eder.

Bu hikaye, kendi kurduğu cennetinden çıkarılıp yalancı bir cennette, akıllı bir yetişkin olabilme şansı verilmiş bir çocuğun hikayesi…

… Ya da bu masal ile gerçeğin hikayesi…

Hiç yorum yok: