Doon Harrow, Barton Snode, Clary, Sul, Looper

CITY OF EMBER KARAKTERLERİ

DOON HARROW

Loris’in oğlu olan yeni mezun Doon Harrow, Pipeworks asistanlığına tayin edilmiştir. Sihirli Şehrin tek enerji kaynağı jeneratörün içsel mekanizmalarını keşfederek neden aksadığını bulmaya kararlıdır. Şehrin başına dert olan problemleri çözmek için tüm bilgisini ve tutkusunu ortaya koymak ister. Bu uğurda Lina ile birlikte çıktığı yolculukta ışığı bulmak için şehrin en karanlık yerlerinde mücadele edecektir.

BARTON SNODE

Belediye Başkanı Cole’un yardakçısı olarak tanımlanabilecek Barton Snode, patronuyla aynı sorunlu ahlaki kodları paylaşır. Çalışma saatlerini belediye başkanının ofisinin dışında geçirerek giren çıkan trafiği denetler. Belediye Başkanı Cole’un en karanlık sırlarını korumak için herşeyi yapmaya hazırdır.

CLARY
Sihirli Şehrin az sayıdaki çiftçilerinden birisi olan Clary, şehrin varoşlarındaki bir serayı işletmektedir. Günlerini, şehir halkını besleyen ürünleri büyütmekle geçirir. İlave yiyecek rezervlerinin hızla azaldığı dikkate alınırsa Clary’nin işi çok önemlidir. Ayrıca normal gün ışığından yoksun ortamda ürün yetiştirmeye çalıştığı için inanılmaz karmaşık bir işi vardır. Ürünlerini yetiştirmek için özenle hazırlanmış yapay ışıklandırma sistemine yaslanmak zorundadır. Lina ile çok yakın arkadaş olan Clary, ihtiyaç olduğu her anda Lina ile Doon’a yardımcı olmaya hazırdır. Atacağı adımlarla büyük risk alacak olsa bile iki dostuna yardımcı olmaktan bir an bile çekinmez.

SUL

Doon’un Pipeworks’taki patronu olan Sul, Sihirli Şehir vatandaşlarının hepsinden daha yaşlıdır. Çalışma alanındaki konularla ilgili her türlü bilgiye doğuştan sahip olduğu için kendi direkt sorumluluk alanına girmeyen konulara az ilgi duyar. Çünkü bunlar onun işi değildir. Narkolepsi olarak bilinen şiddetli uyuma isteği hastalığından muzdarip olduğu için onu jeneratörün tekerleğinde uyurken görebilirsiniz. Ancak ihtiyaç duyulduğunda küçük bir dürtmeyle bile harekete geçmeye hazırdır.

LOOPER

Kötü karakter denince Looper’ın eline kimse su dökemez. Önemsiz suçluların Sihirli Şehir versiyonu olan Looper, şehrin artık neredeyse bomboş olan yiyecek depolarının sorumluluğuna tayin edilmiştir. Yiyecek miktarı az olunca bu işin karaborsasını başlatmıştır. Onu kuytu köşelerde karanlık anlaşmalar yaparken, yiyecek karaborsasını geliştirirken görebilirsiniz. Tahmin edileceği üzere aynı zamanda Belediye Başkanının gözü kulağıdır.

Hiç yorum yok: