DOON HARROW: CESUR İŞBİRLİKÇİ

Lina’nın müttefiki ve arkadaşı Doon Harrow rolünde oynayacak aktörün bulunması da aynı derecede zorlu bir süreç gerektirdi. Film yapımcıları bu önemli rolde genç aktör Harry Treadaway’in oynamasına karar verdiler.

Yönetmen Gil Kenan bu karakterin özelliklerini şöyle anlatıyor: “Doon ilginç bir karakterdir. Dışa açık ve sokulgan olduğu söylenemez. Ancak aklından çok şey geçer. Aslında herşeyin onun beyninin içinde olup bittiğini söyleyebiliriz. Böyle bir karakterin izleyici gözündeki sempatisini sağlayabilecek karizmatik bir genç aktöre ihtiyacımız vardı. Harry Treadaway bunu başardı ve Lina’nın tam zıttı bir karakter olan Doon’u başarıyla oynadı. İkisinin ekrandaki ilişkisini seyircinin inandırıcı bulacağına inanıyorum.”

Genç oyuncu Harry Treadaway portresini çizdiği karakteri şu sözlerle yorumluyor: “Doon, şehrin iyiliği adına katkıda bulunabileceğinden emindir. Jeneratörün bozulduğuna ikna olduğu andan itibaren konuyla yakından ilgilenmeye karar verir. Hem de Belediye Başkanının halka hiçbir sıkıntı olmayacağına dair güvence vermesine rağmen…”

Sihirli Şehir halkı ile günümüz toplumu arasında çevre duyarlılığı açısından birtakım paralellikler olduğunu belirten genç aktör sözlerine şöyle devam ediyor: “Sihirli Şehir’de halkın bir kısmının olan bitenler karşısında duyarsız kaldığını, kötü gidişata aldırmadığını görürüz. Günümüzde de insanlar iklim değişikliğinin yol açtığı olumsuz etkileri görmezden geliyorlar. Ancak tek tek her insanın fark yaratabileceğine inanan Doon, bu düşüncesinin doğruluğunu kanıtlıyor.”

“City of Ember”in yaratıcısı Jeanne DuPrau da, aynı duyarlılığa sahip olduğunu ifade ederek şunları ekliyor: “Bu öykü aracılığıyla, doğal dünyamızın aslında ne kadar değerli, ne kadar kırılgan olduğunun altını çizmek istedim. Yaşadığımız gezegeni yok edecek gücümüz var. Ben bu gücü çok tehlikeli görüyorum. Bu öyküyü özellikle gençler olmak üzere her kuşaktan insana anlatarak çevremizi koruma konusunda büyük sorumluluğumuz olduğu mesajını göndermek istedim.”

Hiç yorum yok: