SİHİRLİ ŞEHİR: UMUTLAR HAYAT BULURKEN…

Umut ve cesaret mesajları verirken aksiyon ve macera yüklü bir film olan “City of Ember”in hem yapımcı kadrolarına hem de oyunculara sunduğu çok büyük fırsatlar vardı.
Bu projenin en çekici yanının ele alınan teması olduğunu ifade eden Tom Hanks, “City of Ember” ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getiriyor:

“Sihirli Şehir’deki genç insanlar olmasaydı bu şehirde yaşayanların başına kimbilir neler gelirdi. Genç insanlar daima herşeyin daha iyi olmasını isterler. Giderek yaşlanmakta olan bizlerin normal karşıladığı herşeyi sorgulayarak ‘Şu neden böyle, şu neden böyle değil?’ şeklinde soru yağmuruna tutarlar. Bu filmde de şehrin sırlarını keşfedenler genç insanlardır. Harekete geçerler ve sadece kendi hayatlarını daha iyi yapmakla kalmayıp Sihirli Şehri de kurtarırlar.”

“City of Ember”in cesaret verici ve moral yükseltici temasının yanısıra keyifle izlenecek bir seyirlik olduğuna dikkat çeken Tom Hanks sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Küçük bir belirtiyle başlayan büyük bir puzzle bulmaca vardır. Bu küçük belirti kısa zamanda ipucuna dönüşür. Oradan bir kanıt elde edilir. Ardından bir sırra ulaşılır. Tüm bunların sonucunda da fantastik bir maceraya geçit sağlayacak bir tünele açılan bir geçiş yolu bulunacaktır.”

Yönetmen Gil Kenan’ın filmle ilgili son sözleri ise şöyle: “Bir yönetmen olarak daima özlemini çektiğim bir dünyayı yaratma fırsatı buldum. Tamamen kendine özgü bir dünyanın çok özgün görselliği içerisinde ışık ve hayat dolu karakterlerlere eşlik eden gizem perdesi beni her düzeyde tatmin etti. Bu çok özel projenin sinema salonlarına heyecan getireceğini düşünüyorum. Evrensel temasıyla, dinamit gibi kadrosu, yaratıcı tasarımları ve çok farklı öyküsüyle her yaştan izleyiciye hitap eden bir çalışma oldu.”

Hiç yorum yok: