Jason Statham yine bildiğimiz gibi…

"Transporter 2" kötü bir filmdi. Jason Statham'ın oynadığı Frank Martin karakterinin arabasının altındaki bir bombayı kaybettiği, bunun üzerine bir rampayı hızla çıkarak arabayı ters çevirdiği ve patlayıcı maddeyi böylece yakaladığı bir sahne vardı. Neo-gerçekçi bir film değildi. Buna rağmen popüler oldu. 32 milyon dolarlık bütçeyle hazırlanan "Transporter 2"nin dünya hasılatının 85 milyon doları aşması üzerine üçüncüsünün gelmesi kaçınılmaz oldu.

Statham? İkinci filmde Florida'dan Paris'e geri dönen Frank Martin, üçüncü filmde de yine sorgusuz sualsiz paket dağıtımına devam ediyor. Ancak bu kez küçük bir fark var. Zaten filmin sloganı da böyle: "Bu kez kurallar yine aynı ama bir farkla..."

Sloganın böyle olmasına rağmen Statham'ın her filmi öyle ya da böyle birbirine benziyor. Her yeni filmi özellikle "Crank" gibi... Kaldı ki "Crank"in de devamı 2009'da "Crank 2: High Voltage" adıyla gelmeye hazır...

Ünlü aktör bir söyleşisinde, "Evet, iki devam filmi. Yapmak istediğim filmleri yapıyorum. Ayrıca insanların benden yapmamı istediği filmleri yapmaya özen gösteriyorum. Sonuçta sırf farklı olsun diye bir film yapmak istemezsiniz. Bazen aynı şeyin tekrarı gibi de olabilir. 'Transporter 3' ile 'Crank 2'nin her ikisinde de izleyicinin hoşuna giden karakterler var. Eleştirmenler beni, 'Zaten bütün yapabileceği bu kadar' şeklinde sınıflandırarak köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Peki onların da yaptığı iş hep aynı değil mi? Sonuçta herkesi birden memnun edemezsiniz."

Ancak son tahlilde "Transporter 3"ün bu serinin hayranlarını keyiflendireceği kesin... Serinin ikinci filmindeki BMW'nin yerini bu kez yine ilk filmdeki Audi alacak. Ayrıca Martin'in düşmanını oynamak için "Prison Break"ten tanıdığımız Robert Knepper sözleşme yaptı. Filmin ateşli pilicini ise Natalya Rudakova oynayacak.

- Total Film

Hiç yorum yok: