Jason Ritter’den “Beyaz Saray – W” set izlenimleri…

Edinburgh Film Festivali'nde bu yıl biraz tuhaf işler yaptık. Söyleşi serilerimizi Keira Knightley ile başlatıp "Beverly Hills 90210"un yapımcısı ve "Candyman"in yönetmeniyle bir taksinin arka koltuğunda Barack Obama'yı tartışarak kapattık.

Bu yılki festival favorilerimizden birisi, "Good Dick" adlı film oldu. Sıradışı bir İskoç filmi olarak tanımlayabileceğimiz "Good Dick"in starı Jason Ritter ile bir sonraki yeni projesi "W" üzerine sohbet etme fırsatı bulduk. Oliver Stone'un yönettiği "W"de ABD Başkanı George W. Bush'un kardeşi Jeb rolünde oynayan Jason Ritter, filmin setindeki ilginç izlenimlerini bizimle paylaştı.

Filmin çekimlerinin nasıl gittiğini sorunca bize şunları anlattı: "Çok yoğun geçti. Kamera çalışması gerçekten ilginç bir tarzda yapıldı. Kameraman çekimi yaparken sürekli olarak odanın her tarafında hareket halindeydi. George W. Bush'un eve içkili geldiği bir günde onu sımsıkı tutup yere devirmem gereken bir sahne vardı. Onu durduktan sonra anne-babama dönüp onlara da birşeyler söyleyecek, ardından yeniden George'a birşeyler söyleyecektim. George'u yere devirdikten sonra anne-babama dönüp konuştum. Tekrar geri dönüp George'un olması gereken yere baktığımda orada artık kamera vardı. Sanki kameraya direkt bakıyormuşum gibi hissettim. Bu da beni endişelendirdi. Çünkü aklım hemen bundan 3 ay sonrasına kaydı. Oliver Stone'un kurgu odasında 'Neee? Jason kameraya mı baktı? Tanrım, inanmıyorum....' diye sızlanabileceği aklıma geldi."

Gerçi Jason Ritter'in bu filmdeki rolü çok büyük değil... Oynadığı tek sahne bundan ibaret... Ancak film hakkında yazılıp çizilenler bir bütün olarak değerlendirilirse, "Natural Born Killers"tan bu yana yaptığı en akılcı film olduğunu söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok: