Ya Şimdi ya da Asla: Ekip Olmanın Getirisi Nedir?

OYUNCU KADROSU

Ya Şimdi ya da Asla: Ekip Olmanın Getirisi Nedir?

Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu ve Monique Coleman, uluslar arası düzeyde hit olan “High School Musical” ve dünya çapında rekorlar kıran “High School Musical 2”deki rollerine geri döndüler.

“High School Musical’ serisinin en güzel yanlarından birisi bence çok yetenekli oyuncu kadrosudur. Evet hepsi birer gençlik idolü oldu ama hepsi de çok iyi genç aktörlerdir. Filmlerimizin başrolündeki oyuncular, üstlendikleri karakterleri izleyicinin çok sevdiği karakterlere dönüştürdü. Bence başarının sırrı budur” diyor senaryo yazarı Barsocchini…

Serinin yeni filminde herkesin favorisi liseli sevgililer Troy Bolton ve Gabriella Montez karakterlerinin yine ön planda olduğunu görüyoruz. Bu iki rolde sırasıyla Zac Efron ile Vanessa Hudgens oynadılar.

“’İlk ikisinde çok severek oynadığım High School Musical 3’ün TV ekranları yerine büyük ekranda boy göstereceğini duyunca çok heyecanlandım. Aslında hepimiz bunu bekliyorduk. Büyük ekranı hak ettiğimizi düşündüğümüz için kendimizi harika hissediyoruz. Bizler ilk iki HSM’nin sıradan gençleriydik, şimdi artık daha da gelişiyoruz” diyor Zac Efron…

Portresini çizdiği karakterle beraber büyüyüp olgunlaştığını söyleyen Zac Efron sözlerine şöyle devam ediyor: “Troy Bolton’da birçok farklı özellik vardır. Liseye giden, her öğrencinin başına dert olan gündelik sorunlarla uğraşan ortalama bir çocuktur ama bence onu eğlenceli kılan yanı, birtakım gizli yetenekleri olmasıdır. Bu yüzden Troy hayatında bir denge kurmak zorundadır. Bir yanda basketbol kariyeri, diğer yanda yeni yeni heveslendiği şarkıcılık isteği, öbür yanda hiç kuşkusuz Gabriella vardır. Bunlar arasında dengeyi tutturması gerekir. Ayrıca liseyi bitirdikten sonra ne olacaktır? Bunu bilemez.”

Yapımcı Bill Borden’in bu konudaki yorumu şöyle: “İlk filmin verdiği en büyük derslerden birisi, her türlü klişenin kırılması olmuştu. Diğerlerinde de bu durum devam etti. Takımın başarılı ileri oyuncusu usta aşçı olmak ister. Star basketbol oyuncusunun tiyatro oyuncusu olmak istediğini görürüz. Bu serinin çocuklara verdiği mesaj, ne olmak istiyorsan onu ol şeklindedir.”

Borden açıklamasına şöyle devam ediyor: “Troy Bolton karakteri de, en iyi arkadaşı Chad ile birlikte yerel üniversiteye gitmeyi planlamıştır. Şimdi artık hayatında Gabriella ve sahne vardır. Bu nedenle bazı tercihler yapmak zorundadır. Üstelik tercih yapması gereken tek kişi Troy değildir. Gabriella karakteri de Stanford Üniversitesi’ndeki erken kabul programına gidip gitmemek arasında tercih yapmalıdır.”

Gabriella rolünde oynayan Vanessa Hudgens şunları ekliyor: “Gabriella karakteri daima kendi kafasına göre hareket etmiş, kendi kuralını kendisi koymuştur. Bu yeni filmde onu kalbiyle beyni arasında sıkışmış halde buluruz. Arkadaşları, ailesi, ilişkileri ve okulu arasında zor kararlar verme noktasındadır.”

“High School Musical 3”ün çekimlerinin şimdiye kadar oynadığı bütün filmlerden eğlenceli olduğunu söyleyen Vanessa Hudgens izlenimlerini şu sözlerle dile getiriyor:
“İlk ve orta öğrenimimi ev ortamında aldığım için okula gitme kavramının nasıl bir şey olduğunu hiçbir zaman bilemedim. Dolayısıyla tipik lise deneyimini HSM sayesinde yaşama fırsatı buldum. Mezuniyet balosu olayını da yaşamadığım için bu film sayesinde onu da yaşadım. Diğer oyuncuların hepsiyle çok iyi anlaştık. Çekimlerin sonuna doğru o kadar bütünleştik ki, sanki hepimiz gerçek öğrenci olduk.”

İlk iki HSM’nin genç yıldızlarından Ashley Tisdale de, kendisini üne kavuşturan Sharpay Evans rolüne geri döndü. Senaryo yazarı Barsocchini bu karakterin özelliklerini şöyle tanımlıyor:
“Sharhay tüm dünyanın sevdiği bir karakterdir. Her gencin içinde Sharpay gibi olma isteği vardır. Altın gibi kalbi olan sert mizaçlı bir kızdır. Aslına bakarsanız Sharpay karakterinin ismini, beni eskiden ısırmış bir köpeğin isminden aldım.”

Ashley Tisdale’in bu karakterle ilgili yorumu ise şöyle: “Sharpay’dan nefret etmek izleyicinin hoşuna gidiyor. Grup içerisinde ortalığı sürekli karıştıran odur. Ancak derinlerde ama çok çok derinlerde gerçekten çok tatlı bir kızdır. Muhtemelen yani…”

Sharpay’ın gizemli erkek kardeşi Ryan Evans rolünde bir kez daha Lucas Grabeel kamera karşısına geçti. Yönetmen Ortega bu karakteri şu sözlerle tanımlıyor:

“Serinin bu yeni filminde en büyük çıkışı hiç kuşkusuz Ryan yapar. Önceki iki film adeta Sharpay’ın şovu gibiydi ama burada Ryan’ın tam bir patlama yaptığını görürüz. Ryan karakteri gerçek anlamda çiçek açarken izleyici onun varlığını daha önce hiç olmadığı kadar hissedecek.”
Serinin önemli karakterlerinden Chad’i üçüncü kez canlandıran genç aktör Corbin Bleu, portresini çizdiği karakter için “Chad tipik bir spor delisidir. Adeta basketbolla soluk alır. Bu arada arkadaşlarıyla da takılmayı sever. En sıkı dostu hiç kuşkusuz Troy’dur. Öte yandan güzel bir de kız arkadaşı vardır” diyor.

Senaryo yazarı Barsocchini’nin bu karakterle ilgili yorumu şöyle: “Bir yazar olarak bana en yakın duran karakterlerden birisi Chad Danforth’tur. Çünkü ben spor salonlarında büyüdüm. Salonlarda saatlerce basketbol oynadım. Chad çok fazla çelişkili bir karakter değildir. Basketbol oynamayı seven ve üniversetede de oynamaya devam etmek isteyen bir gençtir.”

Monique Coleman da Taylor McKessie rolüne geri döndü. Taylor karakterinin “Senior Year”da ilk iki filme kıyasla daha büyük sorumluluk alanı olduğunu söyleyen Monique Coleman, oynadığı karakterin geldiği yeni boyutları şöyle anlatıyor:

“Taylor yeni filmde öğrenci konseyinin başkanı ve okul yıllığı editörüdür. Oynadığım karakter için bu gelişimin son derece doğal olduğunu düşünüyorum. Zaten girişken bir kişilik yapısı olduğu için böyle görevler onun kişilik yapısına uygundur. O zaten yönetmeye hazır bir kızdır. Ayrıca bu filmde onun bir de Chad Danforth’un kız arkadaşı olduğunu görürüz. İlk iki filmde tam bağımsızken burada Chad ile birlikte hareket eder. Artık bir ilişkisi olmasına rağmen bağımsız tavırlarından ödün vermez.”

Genç yıldız Olesya Rulin, “Senior Year – Mezuniyet Yılı” adlı Bahar Müzikali’nin bestecisi Kelsi Nielsen karakterine bir kez daha hayat verdi. Oyuncunun üstlendiği rolle ilgili yorumu şöyle:
“Kelsi karakterinin ilk filme kıyasla gösterdiği değişimi oynamak benim için keyifli oldu.

Hatırlanacağı gibi ilk filmde oldukça utangaç, sessiz ve farkına varılmaz bir karakterdi. İkinci filmde birkaç arkadaş edinmekle kalmayıp kendisiyle de biraz daha barışık olmuştu. Üçüncü filmde Kelsi karakterinin tam anlamıyla kabuğundan çıktığına tanık olacağız.”

Hiç yorum yok: