Haydi Dansa: HSM3’ün Dans Koreografileri

“High School Musical 3: Senior Year”ın koreografi çalışmalarını ilk iki filmde olduğu gibi yine Emmy ödüllü Kenny Ortega, Charles “Chucky” Klapow, Bonnie Story üçlüsü paylaştılar.

Yapımcı Bill Borden’in bu üçlü konusundaki yorumu şöyle: “Kenny, Chucky ve Bonnie, dans ve müzikal endüstrisindeki herkesin ulaşmaya çalıştığı yeni bir standart yarattılar. Yetenekleri ve yaptıkları işe duydukları sevginin filmdeki tüm danslara ve aktörlere yansıdığını düşünüyorum.”

Kenny Ortega dans sahnelerinde uyguladığı yaklaşımı şu sözlerle özetliyor: “Üçlü olarak çalışmamız bu filmle birlikte doruk noktasına vardı. Dans sahnelerini planlarken bir ayağım sokaklarda, bir ayağım tarih sayfalarındaydı diyebilirim. Bu filmde biraz Broadway esintisi, biraz funk, biraz spor ve bale vardır. Çok çeşitli dans ve müzik stillerini bir arada göreceksiniz. Ayrıca aralarında bir basketbol sahası, bir ev çatısı ve bir ağaç evin de yer aldığı dans mekanları da dinamik çeşitlilik gösterir. Dans sahnelerini filmin genel öykü akışı içerisine en iyi şekilde yaydık. Her dans sahnesi adeta kartpostal gibidir.”

Klapow da şunları ekliyor: “Filmde her tür dans vardır. Vals, hip-hop, break, pop, Latin salsa, jazz ve Fosse… Bu nedenle başroldeki Zac Efron filmin bir sahnesinde Fred Astaire gibiyken bir sonraki sahnede Michael Jackson gibi olduğunu görebilirsiniz.”

Filmde görev alan koreograflar büyük ekran için çıtayı iyice yükselttiler. Daha önce çekilen iki televizyon filminde 10 baş aktör, 12 baş dansçı ve 190 figüranla çalışma yapılmıştı. Büyük ekran için çekilen “High School Musical 3: Senior Year”da baş aktör sayısı 15’e çıkarken, 18 baş dansçı ve 2.000 figüran kamera karşısına geçti.

Bonnie Story de dans sahnelerinde uyguladıkları yaklaşımı şu sözlerle özetliyor: “Doldurmamız gereken ekran daha büyük olunca daha fazla dansçı görevlendirmemiz kaçınılmazdı. Sinema salonlarındaki büyük ekranın televizyondan daha geniş olduğunu her aşamada dikkate alarak farklı bir bakış açısından koreografi geliştirme yaklaşımını benimsedik.”

Hiç yorum yok: