Olgunlaşmak ve Tercihler Yapmak

SON SINIF ÖĞRENCİLERİNİN HİKAYESİ

Olgunlaşmak ve Tercihler Yapmak

“High School Musical”i Disney Channel’dan alıp uzun metrajlı film haline getirmek, Ortega açısından bir rüyanın gerçekleşmesi anlamına geliyordu. Büyük ekranlar için bir müzikal yapmayı hep istemişti ve artık bu hayali gerçek olacaktı.

Bu yüzden Wildcats’in hikayesinin büyük ekran formatında devam ettirilmesi gündeme geldiğinde Ortega her açıdan hazırdı. Senaryo yazarı Barsocchini’nin bu konudaki yorumu şöyle:

“Kenny Ortega’nın ağzından duyduğum ilk söz, ‘İlk iki filmin yeniden çevrimini yapmak istemiyorum’ şeklindeydi. ‘High School Musical’ ruhuna sadık kalmak istediğini, ancak oradaki gençlerin büyüyüp olgunlaşmasını arzu ettiğini söylemişti. Onları lise son sınıf öğrencisi yapmamızın sebebi budur. Sın sınıf öğrencilerinin karşılaştığı finaller, mezuniyet, birbirlerinden ayrılma gibi baskıları hissetmelerini istedik. Burada bir denge vardır. Müzikal komedi yaptık ama aynı zamanda herşeyi duygusal gerçeklik temeline oturtmaya çalıştık. Bunu yaparken gençlerin içinde bulunduğu ortamın ilk iki filmdeki dünya ile aynı olmasına, aynı duyguları hissettirmesine özen göstermeyi de unutmadık.”

Hiç yorum yok: