Loris Harrow: Esrarengiz Mucit

LORIS HARROW: ESRARENGİZ MUCİT

Doon’un esrarengiz kişilikli mucit babası Loris Harrow rolünü Tim Robbins üstlendi. Yönetmen Gil Kenan, şehrin enkazından robotlar ve makineler yapan bu karakteri şu sözlerle tanımlıyor: “Loris karakteri, Doon’un kişilik yapısı hakkında perspektif sağladığı için önemlidir. Bu yüzden baba ile oğulun bir arada göründüğü sahneler hayati önem taşıyordu. Tim bu role gerçek bir ağırbaşlılık getirdi.”

Tim Robbins’in oynadığı karakterle ilgili gözlemleri şöyle: “Loris oğlunu çok seven bir mucittir. Geçmişte bambaşka bir hayat düşlemiştir. O dönemlerden kalan sırları vardır. Hayalinden tam olarak vazgeçmemiştir. Sihirli Şehir halkının üzerinde düşünmek bile istemediği şeyleri oğlunun düşünmesi için onu cesaretlendirir.”

DİĞER VATANDAŞLAR

Filmin yardımcı rollerinde birbirinden güçlü aktörler destek verdiler. Projeye ilave derinlik düzeyi katan bu oyuncular şöyle sıralanıyor:

Lina ve Poppy’nin kötürüm ve zihni dağınık büyükannesi rolünde İngiltere’nin çok sevilen oyuncularından Liz Smith oynadı. Uzun yıllar boyunca aklı iyice karışan büyükanne, Sihirli Şehrin sakinlerini kurtaracak sırrını sanki bilir gibidir ama neyi bildiğini bir türlü hatırlayamaz.
Belediye Başkanı Cole’un dalkavuk ruhlu ve üçkağıtçı yardımcısı Barton Snode rolünde Toby Jones kamera karşısına geçti. Deneyimli oyuncu bu rolde oynarken sanki yıllardır politikacıymış gibi davranmak suretiyle oynadığı karakterin yanıltıcı davranışlarının hakkını tam anlamıyla verdi.

Lina ve Doon’un başaracağına inandığı için herşeyi riske atmaktan çekinmeyen sera bekçisi Clary rolünde Marianne Jean-Baptiste yer aldı.

Lina ve Poppy’nin en yeni koruyucusu (vasisi) Bayan Murdo rolünde Emmy ödüllü Mary Kay Place oynadı. Sihirli Şehrin ve kurucularının gücüne yürekten inanan Bayan Murdo, çevresindeki dünya darmadağın olurken bile Sihirli Şehri kuranların insanları güvenliğe ulaştırmak için bir planı olduğuna dair inancını korumaya çalışarak teselli bulur.

Kötü niyetli karaborsa oyuncusu Looper rolünde BBC’nin sevilen dizisi “The Office” ile adını duyuran Mackenzie Crook kamera karşısına geçti.

“City of Ember”in kadrosunu tamamlayan oyunculardan birisi de, Oscar ödüllü aktör Martin Landau oldu. Deneyimli oyuncu filmde Doon’un Pipeworks’taki akıl hocası Sul rolünde oynadı. Landau’nun portresini çizdiği bu karakterin özelliği, Doon ve Lina’nın gerçeği bulma arayışına akla gelebilecek her anlamda destek vermesiydi.

Hiç yorum yok: