Sacha Baron Cohen'in yeni kreasyonu "Bruno" geliyor

Sacha Baron Cohen'in ikinci kimliği Bruno'nun, ünlü komedyenin daha önceki ünlü kreasyonları olan aklı karışık Kazak gazeteci Borat gibi geniş izleyici kesimlerini salonlara çekmesi bekleniyor. Peki, Borat'ın 2006'da yaptığı gibi sinema salonlarını tamamen doldurmayı başarabilecek mi? Universal yetkilileri öyle olmasını umuyor olmalılır ki, filmin dünya dağıtım haklarını almak için 42,5 milyon doları gözden çıkarttılar.

Gündemde yeni bir hit olmaya aday dev bir proje olunca Baron Cohen üzerindeki baskının da artması doğal... Ancak bu defa ilave bir zorluk var: Bilindiği gibi "Borat"ın çekimleri "gerilla stili" olarak tanımlanan şekilde gerçekleştirilmişti. Dolayısıyla çekimler medyanın radarına girmeden yapılmıştı. Böyle olunca da "Borat"ın çekim ekipleri medyaya yakalanmadan Amerika'nın her yerinde rahat rahat çalışma fırsatı bulmuştu. Şimdi Baron Cohen'in uluslararası çapta ulaştığı yeni şöhreti nedeniyle eski rahatlığı bulamayacağı ortada... Ancak yine şöhretinin katkıları sayesinde her antikalığının medya gündemine düşecek olması da tanıtım açısından avantaj getirebilir.

Sacha Baron Cohen'in sık sık medyada yer alacak olması nedeniyle gelecek yaza kadar herhangi bir sürpriz kalır mı? Cevabın evet olacağından eminiz ama potansiyel set haberlerinden çok azı da olsa şimdiden medyada yer almaya başladı bile... Örneğin Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger ile tanışması var. Bu karşılaşmada Vali'nin homoseksüellik üzerine sorular karşısında sert tepki verdiği belirtiliyor. Ayrıca Wichita havaalanındaki güvenlik alarmı yüzünden çekimlerin zor koşullar altında geçtiği biliniyor. Bunlara ek olarak Arkansas'ta ucuz bira verileceği reklamlarıyla toplanan kalabalıkların iki erkeğin el kadar mayolarıyla yaptığı güreşi seyretmek zorunda bırakılması üzerine ayaklandığı haberleri geliyor.

Avusturya televizyon kanalı ÖJRF'nin muhabiri olduğunu iddia eden Bruno'nun halkın limitlerini zorlayacak bir karakter şeklinde dizayn edilmiş olmasına bir de bu karakteri Amerika'nın muhafazakarlığıyla bilinen Güney bölgesine gönderirseniz havai fişek benzeri tepkiler şimdiden garanti olur. Bu nedenle Baron Cohen'in sınırları aştığını söyleyenlere biz de Bruno karakterinin sözleriyle karşılık verelim: "Ben böyle düşünmüyorum!"

Sacha Baron Cohen'in "Bruno"su 29 Mayıs 2009'da sinemalarda...

- Empire Magazine

Hiç yorum yok: