“High School Musical 3: Senior Year”ın kostümleri

ŞİMDİ DE GİYİNİYORUZ: KOSTÜM TASARIMCISI CAROLINE B. MARX İŞBAŞINDA

“High School Musical 3: Senior Year”ın kostümlerini hazırlayan kostüm tasarımcısı Caroline B. Marx, çalışmalarını yaparken her detayı geniş ekrana göre ayarlamaya özen gösterdi.

“HSM3’teki kostümleri tasarlarken her karakteri açıkça tanımlayacak tarzda çalıştım. Detaylara gösterilen özen büyük ekranda çok büyük önem taşır. Bu filmde tüm karakterleri biraz daha büyümüş buluruz. Giydikleri kıyafetlerin de onların bireysel kişiliklerini göstermesi doğaldır” diyor Marx…

Caroline Marx’ın giysilere getirdiği vizyondan hoşnut kaldığını ifade eden yönetmen Ortega şunları ekliyor: “Müzikal olgusuna yepyeni harika fikirler getirme konusunda Caroline çok net ve açık yaklaşım sergiledi. Her zamankinden daha gösterişli, rengarenk ve gözalıcı kıyafetler ortaya koydu. Bu filmde geleceğe yönelik fantezi unsurlarının çokluğu nedeniyle daha önce yapılmamış olanı yapmak zorundaydık. Caroline her konuda bize yardımcı oldu.”

en son trendlere göre giydirmek istediğini söyleyen ünlü tasarımcı, “Öncelikle New York’taki Moda Haftası’na katılarak 37 show izledim. Bu arada showroomları ziyaret ederek çok sayıda partiye katıldım. Sayısız tasarımcıyla tanışarak en yeni trendleri konuştum” diyor.

Caroline B. Marx’ın uyguladığı yaklaşım doğrultusunda Zac Efron’un oynadığı Troy karakteri, bir miktar James Dean bir miktar da Genç Elvis görünümüne kanalize edildi. Çoğunlukla mavi ve gri tonlardan oluşan renk paleti tercih edildi.

Vanessa Hudgen’in oynadığı Gabriella karakterinin çok masum ve komşu-kızı havasında bir kız olması nedeniyle filmin başındaki kıyafetlerinde beyaz, mavi, yeşil ve sarı çiçekli giysiler ağırlık kazandı. Filmin öyküsü ilerledikçe daha bilinçli bir kız konumuna geldiği için daha entelektüel ve bohem giysiler seçildi. Hudgens’in giydiği markalar arasında American Eagle, Free People, Velvet, Miss Sixty (İtalyan) ve Hollandalı tasarımcı Tony Cohen’in kreasyonları yer aldı.

Sharpay karakterinin oldukça pahalı kıyafetler giymesine özen gösterildi. Bunların Swarovski kristalleri ile zenginleştirilmesi yöntemi izlendi. Bu karakterin giydiği markalar arasında Marc Jacobs, Miss Sixty, L.A.M.B., Dolce & Gabbana, Juicy Couture, Betsey Johnson, Diesel, Sheri Bodell, Rock n Republic çizmeleri ve çantaları ile Kitson’dan aksesuarlar vardı.

Kostüm tasarımcısı Marx’a göre Corbin Bleu’nun oynadığı Chad karakteri, sinema tarihinde tamamen organik yapılı elbise ve ayakkabı giyen ilk karakter oldu. Chad karakterinin giydiği kıyafetlerin hepsi doğa dostu dokuma ürünlerinden hazırlandı. G-Star, Livity Outernational, Alternative Earth, Lucky Brand, NIKE ve Maasi Treads gibi çevre dostu markalar arasından seçildi.

Hiç yorum yok: