Accidental Husband Filmi, Uma Thurman, Colin Firth, Jeffrey Dean Morgan, Sam Shepard

Accidental Husband

Yönetmen: Griffin Dunne
Oyuncular: Uma Thurman, Colin Firth, Jeffrey Dean Morgan, Sam Shepard, Lindsay Sloane, Justina Machado, Keir Dullea
Senaryo: Mimi Hare, Clare Naylor, Bonnie Sikowitz
Yapımcılar: Uma Thurman, Jennifer Todd, Suzanne Todd, Bob Yari
Görüntü Yönetmeni: William Rexer
Prodüksiyon Tasarımı: Mark Ricker
Kostüm Tasarımı: David C. Robinson
Kurgu: Suzy Elmiger
Özgün Müzik: Andrea Guerra
Yapım: Yari Film Group

Filmin Konusu

Radyo programcısı Dr. Emma Lloyd ile yayıncı nişanlısı Michael, New York’ta evlilik lisansı almanın sürücü ehliyeti almaktan daha kolay olduğunu düşünmektedirler. Sonuçta bu işin herhangi bir sınavı yoktur. İkisi de 18 yaşınının üstünde ve akraba olmadığı sürece sorun yok diye düşünürler. Evlenmek için yapmaları gereken tek şey, belediyeye beraber gitmek, gerekli belgeleri hazırlayarak imzaları atmaktır. Doğru mu?

Yanlış. Emma’nın zaten evli olduğu ortaya çıkar. Durun bir dakika! Bir kadın kazarada olsa bir kocası olduğunu nasıl unutabilir? Ayrıca böyle bir şey Dr. Emma Lloyd gibi birisi için zaten mümkün değildir. O bir aşk doktorudur. New York’un aşk konusundaki hatırı sayılır gurularından birisidir. Daha da ötesi, “R.E.A.L. Love” adlı kendi-kendine yardım kitabının yazarıdır.

Ancak Emma bir yayın sırasında dinleyicilerine rastgele dağıttığı aşk reçeteleri dağıtırken sadık dinleyicilerinden Patrick Sullivan adlı bir itfaiyecinin aşk hayatı canlanacağı yerde daha da sönmüştür. Öcünü almak isteyen Patrick, gazetede Emma’nın evlenmek üzere olduğunu okuyunca iyi bir intikam planını hayata geçirir.

Dinleyicilerine aşk reçeteleri dağıtan bir radyo programcısı, öfkeden deliye dönmüş New York’lu bir itfaiyeci ve belediyenin bilgisayar sistemini hackleyen bir bilgisayar dahisi… Sonuç: Emma evlenemez, çünkü zaten Patrick ile evlidir!

Hiç yorum yok: