Hancock’ın süper kostümü

Her iyi reklamcı müşterisinin şık ve stil sahibi olmasını ister; Ray Embrey de farklı değil. Hancock’ın imajını düzeltmede, görünümün savaşın yarısı olduğunu bildiği için, John Hancock’ın o çapta bir süper kahramana yakışır özel bir kostüm giymesinde ısrar ediyor“.

Peter Berg, Hancock’ın önce uygunsuz, hırpani görünümü ve sonra süper karaman kostümünün yanı sıra, Mary’nin klasik çizgili iddiasız gardırobunu ve filmin ilerleyen bölümlerinde giydiği ışıltılı kıyafetleri hazırlaması için kostüm tasarımcısı Louise Mingenbach’a başvurdu. Daha önce “The Rundown”da da birlikte çalışmış olan ikili, yirmi yıl önce Hollywood’a geldiklerinden beri arkadaşlar. Ama Mingenbach ve Berg’ün yoğun çalışma programlarını ayarlayıp, tekrar birlikte çalışma olanağı bulması için yıllar geçmesi gerekti.

Mingenbach, Spisak’in katı renk paletine sadık kalabilmek için onunla da yakın bir çalışma içinde oldu.

İki “X-Men” filminin ve “Superman Returns”ün kostümlerini hazırlayan Mingenbach, John Hancock gibi sıradışı bir kahraman için yeni bir şey bulması gerektiğini biliyordu.

“Pete, baştan itibaren, Hancock’ın dar bir kostüm giymemesi konusunda ısrarlıydı. “Pelerin ya da taytın üstüne külot yok!” dedi. Bu da pek çok seçeneği eledi” diyor tasarımcı gülerek ve ekliyor: “Bu yüzden, süper kostüm sert ama kullanışlı, Ray’in Hancock için yapabileceği türde bir şeye dönüştü”.

“Hancock’un uçuş raporları ve neden olduğu sorunları düşününce, kendine dikkat edilmesi için muhtemelen baştan aşağı sarı giymesi gerektiğine karar verdim” diyen Mingenbach, sözlerini şöyle sürdürüyor: “O gerçekten bir tehdit, ama biz tavizkar davranıp, sarıyı sadece ayrıntılarda kullandık. Ayrıca Hancock’ın kartal tutkusunu da dikkate alıp bir çok kıyafete dahil ettik. Ama hikayenin başındaki Hancock modayı umursamayan, kimseye iyi görünme derdi olmayan, pespaye biri. Bu durum onun topluma ayak uydurmakla ne kadar az ilgilendiğinin altını çiziyor”.

Mingenbach, elbette, Hancock’ın süper kostümünün çeşitli versiyonlarını da hazırladı. Bunlar arasında dizgin düzeneğiyle kullanacağı kostüm, ya da Smith’le aynı ölçülerde olmayan dublörünün kullanacağı kostümler de bulunuyordu”.

Hiç yorum yok: