Angus – Günlüğümü Okumayın

Angus – Günlüğümü Okumayın

Türü Gençlik komedisi
Yönetmen Gurinder Chadha
Oyuncular Georgia Groome, Alan Davies, Eleanor Tomlinson, Aaron Johnson
Senaryo Gurinder Chadha, Paul Mayeda Berges
Görüntü Yönetmeni Dick Pope
Gösterim Tarihi 25 Temmuz 2008 (İngiltere)


Yönetmen Gurinder Chadha’nın “Clueless” ve “Mean Girls” gibi Amerikan lise filmlerine İngiliz yaklaşımı getirdiği çok eğlenceli bir yaş dönümü öyküsü…

Louise Rennison’un “Angus, Thongs and Full-Frontal Snogging” adlı çok satan kitap dizisinden uyarlanan filmde Georgia Nicolson adlı sabırsız ruhlu ve eksantrik bir liseli kızın ergenlik travmasının üstesinden gelme ve “kucaklama sanatı”nı öğrenme çabası anlatılır.

Yaşlı anne-babası tarafından sürekli yanlış anlaşılan, aradığı desteği sevgili kedisi Angus ve “Ace Gang” adlı arkadaşlar grubunda bulan Georgia, hayat mücadelesini iki ana amaç doğrultusunda vermektedir: 1. Seks tanrısı düzeyinde yakışıklı ve çekici bir erkek arkadaş bulmak, 2. Gelmiş geçmiş en görkemli 15. doğum günü partisini vermek…

Okula Tom ve Robbie adlı iki yakışıklı kardeşin kaydolması üzerine Georgia hayallerindeki erkek arkadaşın anahtarını onlarda bulduğunu düşünür. Ancak Robbie’yi okulun en gıcık kızı olarak gördüğü baş düşmanı Lindsay ile görünce kendi kafasınca bir plan hazırlar. Okulun en olgun, en seçkin kızının kendisi olduğunu Robbie’ye gösterecektir. Ancak Lindsay’in de boş durmaması yüzünden Georgia’nın planları bir türlü istediği gibi yürümez.

Romantik sorunlar yaşayan Georgia’nın anne-babası da kendilerince çalkantılı bir dönemden geçmektedir. Onların sorunlarıyla ilgilenmeye başlayan Georgia, aileyi bir arada tutma sorumluluğunun kendi omuzlarına kaldığını hisseder.

Bir yandan Robbie’yi elde etmek, bir yandan da ailesini dağılmaktan kurtarmaya çalışan Georgia, kısa zaman içerisinde bencil bir kızdan kişilik sahibi genç kıza dönüşecek, olgun insanların evrenine ilk adımlarını atacaktır.

Hiç yorum yok: