Aşkzede - Forgetting Sarah Marshall

Sevgilisi tarafından bozguna uğratılıp terk edilenlere romantik felaketler komedisi…

“AŞKZEDE - FORGETTING SARAH MARSHALL”

Yönetmen: Nicholas Stoller
Oyuncular: Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis, Russell Brand, Bill Hader, Paul Rudd, Jonah Hill
Senaryo: Jason Segel
Yapımcılar: Judd Apatow, Shauna Robertson
Görüntü Yönetmeni: Russ T. Alsobrook, Prodüksiyon Tasarımı: Jackson De Govia
Kostüm Tasarımı: Leesa Evans, Set Dekorasyonu: K.C. Fox
Kurgu: William Kerr, Sanat Yönetmenleri: Alicia Maccarone, Scott Meehan
Özgün Müzik: Lyle Workman
Apatow Productions – Universal Pictures / UIP Filmcilik

“40-Year-Old Virgin” ve “Knocked Up”un yapımcısı Judd Apatow ile “Knocked Up” ve “Superbad”in yapımcısı Shauna Robertson’dan dünyanın ilk romantik felaketler komedisi… Sevgilisi tarafından adeta çöpe atılırcasına terk edilen bir erkeğin olgunlaşma ve hayata yepyeni bir başlangıç yapma çabalarına şehvet dolu ve dürüst bir bakış…

“Fun With Dick and Jane”in ortak senaryo yazarı olarak tanıdığımız Nicholas Stoller’ın ilk yönetmenlik sınavı olan “Forgetting Sarah Marshall”da deliler gibi aşık olduğu televizyon yıldızı kız arkadaşı Sarah Marshall’ı (Kristen Bell) altı yıl boyunca idolleştirdikten sonra bir köşeye atılmanın acısını yaşayan genç müzisyen Peter Bretter’ın (Jason Segel) hayata yeniden tutunma mücadelesi anlatılır.

Zavallı Peter, televizyon yıldızı kız arkadaşı Sarah Marshall’ı o kadar sevmektedir ki, altı yıllık ilişkisi boyunca hep bir köşede kalmaya bile razı olmuştur.

Paparazzilerin çektiği fotoğraflarda Sarah’ın çantasını tutan, ödül törenlerinde çekilen resimlerde fotoğraf karesine kazayla bile girmesine izin verilmeyen erkek olmuş, ancak bunların hiçbirisini umursamadan Sarah’ı sevmeye devam etmiştir.
Ancak günün birinde Sarah tarafından adeta çöpe atılırcasına terk edilince Peter’in dünyası darmadağın olur. Kendisini hiç beklemediği bir anda yapayalnız buluvermiştir. Hepsi de başarısızlıkla sonuçlanan birkaç çapkınlık girişiminden sonra kesin kararını verme noktasına gelir: Artık onun hayatında Sarah diye birisi yoktur; hayatını sonsuza dek mahvetmesine de izin vermeyecektir.

Aklını toplamak için Hawaii’deki Oahu adasına giden Peter, otele kaydını yaptırırken hayatının daha da büyük kabusuyla karşılaşır. Eski sevgilisi Sarah da oradadır. Üstelik tek değildir ve yeni sevgilisi İngiliz rocker Aldous Snow (Russell Brand) ile birlikte aynı otelde kalmaktadır. Sarah’ın yeni yaşamını en canlı şekilde yakından görmenin acılarını yaşarken aradığı huzuru Rachel (Mila Kunis) adlı resepsiyon görevlisi kızla flört etmekte bulur. Aklı başında bir kız olan Rachel’in rahat ve dingin yapısı onu “ölüler dünyasından” çıkmaya ve yeniden “canlılar dünyasına” katılmaya davet etmektedir. Aradığı huzuru bulmasında Rachel’in yanısıra yüzlerce meyve kokteylinin de faydasını görecektir.

Kalbi aşk acısıyla yıpranıp bir milyar parçaya ayrılmış herkes için kahkaha ve eğlence yüklü bir komedi olan “Forgetting Sarah Marshall”ın diğer rollerinde Paul Rudd, Jonah Hill, Bill Hader, Jack McBrayer ve Maria Thayer kamera karşısına geçtiler.

Yapımcısı Apatow’un “kısmen romantik komedi, kısmen felaket filmi” olarak nitelediği “Forgetting Sarah Marshall”ın senaryosunu aynı zamanda başrolde de oynayan Jason Segel yazdı. Görüntü yönetmenliğini “Superbad” ve “Reign Over Me”den tanıdığımız Russ T. Alsobrook üstlenirken prodüksiyon tasarımlarını “The 40-Year-Old Virgin” ve “The Score” ile adını duyuran Jackson De Govia gerçekleştirdi. Kostüm tasarımlarını Leesa Evans hayata geçirdi. Kurgusunu “Superbad” ve “Along Came Polly”den tanıdığımız William Kerr yaptı. Müziklerini Lyle Workman’in hazırladığı filmin müzik süpervizörlüğünü Jonathan Karp üstlendi.

Hiç yorum yok: