A Christmas Carol Filmi, Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth

Disney’s A Christmas Carol

Türü Drama, Fantezi
Yönetmen Robert Zemeckis
Oyuncular Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth, Bob Hoskins, Robin Wright Penn, Cary Elwes, Fionulla Flanagan
Senaryo Robert Zemeckis (Charles Dickens’ın klasik romanından)
Yapımcılar Steve Starkey, Robert Zemeckis, Jack Rapke
Stüdyo Walt Disney Pictures
Gösterim Tarihi 6 Kasım 2009

Oscar ödüllü yönetmen Robert Zemeckis’ten, Charles Dickens’ın klasik romanının fantastik özünü yakalayan, performans-yakalama tekniğine dayalı 3 boyutlu sinema olayı…

Ebenezer Scrooge’nin (Jim Carrey) Noel tatili her zamanki gibi mutsuz edici aşağılama girişimleriyle başlamıştır. Kendisine sadık çalışanına (Gary Oldman) ve sevimli yeğenine (Colin Firth) bağırıp çağırarak aşağılar. Ancak Noel’in dünü, bugünü ve yarınının hayaletlerinin onu alıp fantastik bir yolculuğa çıkartmasıyla herşey değişir. Yaşlı Scrooge bu yolculukta yüzleşmekten korktuğu gerçeklerle tanışacak, çok geç olmadan yüreğini insanlara açması, hastalıklı tavırlarla üzdüğü insanların gönlünü alması gerektiğini öğrenecektir.

Notlar:

Filmdeki birçok rol arkadaşı gibi Jim Carrey de birkaç rolde birden oynadı. Bunlar arasında yaşlı Ebenezer Scrooge, Noel’in geçmişi, bugünü ve yarınının hayaletleri vardı.

Charles Dickens’ın ilk kez 19 Aralık 1843’te yayınlanan aynı adlı kitabı, piyasaya çıktığı anda büyük başarı elde ederek çok sevilmişti.

Performans yakalama teknolojisi, insanların oynadığı “live-action” film yapımının digital ortamdaki bir uzantısıdır. Filmde yer alan her aktör, yüksek teknoloji ürünü kask kameralarla donatılır. Bunların hepsi, bilgisayarlar tarafından “okunacak” şekilde tasarlanmıştır.

Hiç yorum yok: