MAMMA MIA! ABBA şarkılarını bugün bile mırıldanıyorsanız kesinlikle kaçırmayın

ABBA şarkılarını bugün bile mırıldanıyorsanız kesinlikle kaçırmayın!

“MAMMA MIA !”

Yönetmen: Phyllida Lloyd
Oyuncular: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgaard, Julie Walters, Dominic Cooper, Amanda Seyfried, Christine Baranski
Senaryo: Catherine Johnson
Yapımcılar: Judy Craymer, Benny Andersson, Björn Ulveaus, Gary Goetzman, Tom Hanks, Rita Wilson
Görüntü Yönetmeni: Haris Zambarloukos, Prodüksiyon Tasarımı: Maria Djurkovic
Kostüm Tasarımı: Anna Roth, Set Dekorasyonu: Barbara Herman-Skelding
Kurgu: Lesley Walker, Sanat Yönetmenleri: Dean Clegg, Rebecca Holmes
Özgün Müzik: Stig Anderson, Benny Andersson, Björn Ulveaus
Littlestar Productions - Playtone – Universal Pictures / UIP Filmcilik


170 kentte sekiz farklı dilde sahnelenen, 30 milyondan fazla seyircinin izlediği efsane sahne müzikali…

Bir gelin adayı, annesi ve üç muhtemel babası hakkında…

Efsanevi pop grubu ABBA’nın bildiğimiz ve sevdiğimiz şarkılarıyla dopdolu…

Şimdi bu yaz bu efsanevi müzikali büyük ekranda izleme zamanı geldi.

Mamma Mia seninle yeniden buluşuyoruz. Senin cazibene nasıl dayanabiliriz?
Anneler, kızları ve babalarını; kaybedilmiş gerçek sevgileri ve yeni bulunan aşkları; havası sevgi, müzik ve dans kokan büyüleyici bir Yunan adasında yaşanabilecek romantik olasılıkları kutsayan “Mamma Mia! The Movie”nin yıldızlarla dopdolu kadrosunda başı Meryl Streep ile Pierce Brosnan çekiyorlar.
Müzik, romantizm ve komediyle dopdolu filmde Meryl Streep – Pierce Brosnan ikilisine “Love Actually” ve “Bridget Jones: The Edge of Reason” ile dünya çapında şöhrete ulaşan Colin Firth; “Pirates of the Caribbean: At World’s End”den tanıdığımız Stellan Skarsgard; “Becoming Jane” ve “Harry Potter” serilerinin yıldızlarından Julie Walters; “The History Boys” ve “Starter for 10”dan tanıdığımız Dominic Cooper; “Mean Girls”in güzel yıldızı Amanda Seyfried ve “Welcome to Mooseport” ile “Bonneville”den tanıdığımız Christine Baranski eşlik ediyorlar.

Dünya çapında olay yaratan aynı adlı sahne müzikalini üç kadın yaratmıştı. Bunlar sırasıyla, global yapımcı Judy Craymer, senaryo yazarı Catherine Johnson ve yönetmen Phyllida Lloyd’du. Bu çok keyifli müzikal öykünün geniş ekrana taşınmasında üçü de aynı görevleri üstlendiler. Onlara, “Charlie Wilson’s War”, “The Polar Express” ve “My Big Fat Greek Wedding”in ünlü yapımcısı Gary Goetzman eşlik etti.

“Mamma Mia!”nın kamera arkasında da deneyimli bir ekip görev yaptı. görüntü yönetmenliğini Haris Zambarloukos (Sleuth, Venus) üstlenirken prodüksiyon tasarımlarını Maria Djurkovic (The Hours, Billy Elliott) gerçekleştirdi. Kostüm tasarımlarını Oscar ödüllü Anna Roth (The Good Shepherd, The English Patient) hazırladı. Kurgusunu Lesley Walker (Emma, The Brothers Grimm) hayata geçirdi.

Hiç yorum yok: