“Red Cliff” ikiye bölünerek gösterilecek

John Woo’nun “Bugüne dek yapılmış en masraflı Asya filmi” ünvanını elde eden destansı çalışması “The Battle of Red Cliff”, gösterim uzunluğu açısından da fazla büyük olmuşa benziyor.

Filme kaynak olan ve M.S. 3. yüzyıldaki Han Hanedanı dönemini anlatan “Romance of the Three Kingdoms” adlı kitabın çok iyi bilindiği Asya ülkelerinde filmin iki bölüm halinde gösterilmesine, her bölümün iki saat uzunluğunda olmasına karar verildi. Asya dışındaki diğer dünya ülkelerinde ise 2 buçuk saatlik tek film olarak gösterilecek.

Summit Entertainment Başkanı Patrick Wachsberger, “Filmin iki farklı versiyonunu satacağız. Bunlardan birisi Asya versiyonu, diğeri ise Asya dışı versiyonu…” dedi ve Berlin Film Festivali’nin ilk günleri sırasında çok sayıda ülkeyle sözleşme imzalandığını, ancak sözleşme detaylarını açıklamayacağını söyledi.

Yapımcı Terence Chang ise şunları söyledi: “Elimizdeki materyali iki saate sığdırmamız imkansızdı. Asyalı izleyiciler, filmdeki 10 ana karakteri ve savaşların hepsini çok iyi tanıyor. Filmi ikişer saatlik iki bölüme bölerek, karakter gelişimi fırsatı kazandık.”

Senaryosunu, “Crouching Tiger, Hidden Dragon”un senaryosunu yazan Wang Hui-ling’in yazdığı filmin sadece nehir savaşı sahnesinde 2.000’den fazla gemi kullanıldı. Ayrıca bol miktarda CGI efektine yer verildi.

Filmin Asya ülkelerindeki gösteriminin 2008 Pekin Olimpiyatları öncesinde başlayacağı, ikinci bölümünün ise yıl sonuna doğru gösterileceği açıklandı.

Hiç yorum yok: