The City of Ember Filmi, Bill Murray, Tim Robbins, Saoirse Ronan

The City of Ember

Yönetmen Gil Kenan
Oyuncular Bill Murray, Tim Robbins, Saoirse Ronan, Toby Jones
Senaryo Caroline Thompson (Jeanne Duprau’nun aynı adlı kitabından)
Yapımcılar Tom Hanks, Gary Goetzman
Stüdyo Walden Media
Gösterim Tarihi 10 Ekim 2008

Walden Media’nın sunduğu “The City of Ember”, Jeanne Duprau’nun 2003 yılında yayınlanan aynı adlı kitabından uyarlandı. Senaryosunu Caroline Thompson’un yazdığı filmin yönetmenliğini Gil Kenan üstlendi. Gösterim tarihi ise 10 Ekim 2008 olarak belirlendi.

Filmde Lina ve Doon adlı iki çocuğun öyküsü anlatılır. Onlar, gökyüzünün her zaman karanlık olduğu Ember kentinde yaşarlar. Bu yüzden kentteki sokak lambaları ve evlerdeki ışıklar sürekli yanmaktadır. Ember kentinin enerji kaynaklarının çökmeye başlamasıyla birlikte lambalar da titreşerek sönmeye yüz tutar. Bunun üzerine iki kardeş, Ember kentinin kuruluşundan beri var olan gizemi çözmek ve insanları kurtarmak için ipuçları aramaya başlayacaklardır.

Prodüksiyon Bilgileri

2004 Ekim ayında Playtone yapım şirketinin iki ortağı Tom Hanks ile Gary Goetzman, Jeanne Dupra’nun 2003 romanı “The City of Ember”ın film yapım haklarını satın aldılar. Senaryoyu yazması için Caroline Thompson ve yönetmesi için de Gil Kenan ile görüşmelere başladılar. Yapılan sözleşmede Jeanne Dupra’nın yazdığı devam kitabı “The People of Sparks”ın da çekimiyle ilgili bir opsiyon vardı.

Filmin çekimlerine 2007 yaz ayları başında başlandı ve 16 haftalık çekim sürecinin ardından Ekim ayında tamamlandı. Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ın Titanic Quarter bölgesindeki Harland and Wolff adlı bir tersane yakınlarındaki bir bölge, felaket sonrasını yaşayan Ember kentine dönüştürüldü. Çekim yapılan diğer mekanlar arasında İngiltere, Romanya, Prag ve Berlin gibi yerler vardı.

“The City of Ember”ın gösteriminin 10 Ekim 2008’de başlayacağı açıklandı. Filmin merakla beklenen fragmanı da “The Chronicles of Narnia: Prince Caspian” ile birlikte gösterildi.

Hiç yorum yok: