The Time Traveler’s Wife

The Time Traveler’s Wife

Tür Komedi
Yönetmen Robert Schwentke
Oyuncular Eric Bana, Rachel McAdams, Ron Livingston
Senaryo Jeremy Leven, Bruce Joel Robin
Yapımcılar Brad Pitt, Nick Wechsler
Dağıtım Paramount Pictures, Warner Bros. Pictures, New Line Cinema
Gösterim Tarihi 2009



Audrey Niffenegger’in 2003 yılında yazdığı aynı adlı kitaptan uyarlanan filmin yönetmenliğini Robert Scwentke üstlendi, başrollerinde Eric Bana ile Rachel McAdams oynadı. Filmin konusu kısaca şöyle:

Chicago’lu kütüphaneci Henry DeTamble’ın (Eric Bana), strese girdiği zamanlarda zamanda yolculuğa çıkmasına yol açan genetik bir rahatsızlığı vardır. Uzun süreçler boyunca ortalıkta gözükmemesine rağmen Clare Abshire adlı bir sanatçıyla (Rachel McAdams) romantik ilişki kurmaya çalışmaktadır.

Filmde, Clare’in en iyi kız arkadaşı Charisse’in erkek arkadaşı olan ve kar amacı gütmeyen organizasyonlar için çalışan liberal görüşlü avukat Gomez rolünde Ron Livingston oynadı.

Filmle İlgili Notlar

Audrey Niffeneger’in “The Time Traveler’s Wife” adlı kitabının film hakları, 2003 yılında yayınlanışından önce New Line Cinema tarafından satın alınmıştı.

Audrey Niffeneger verdiği bir röportajda kitabı yazarken film versiyonunun nasıl olacağını düşünerek yazdığını söylemişti.

New Line yetkilileri 2003 Eylül ayında senaryoyu yazması için Jeremy Leven ile anlaşma yaptılar.

Projenin yönetmenliği için ilgi duyanlar arasında Steven Spielberg ile David Fincher gibi yönetmenler de vardı. Ancak herhangi bir görüşme yapılmadı.

2005 Mart ayında Gus Van Sant devreye girerek yönetmenlik için New Line yetkilileriyle görüşmelere başladı. Ancak görüşmeler sonuç vermeyince 2006 Kasım ayında projenin başına Robert Schwentke’nin getirilmesine karar verildi.

2007 Ocak ayında Leven’in senaryosunu yeniden yazması için Bruce Joel Rubin ile anlaşma yapıldı.

Filmin çekimlerine 10 Eylül 2007 tarihinde Kanada’nın Toronto kentinde başlandı. Çekim mekanları arasında Toronto’nun yanısıra Ontario eyaletindeki Hamilton da vardı.

Hiç yorum yok: