Mezarlık gardiyanı Lin rolünde Isabella Leong

Mezarlık gardiyanı Lin rolünde Isabella Leong

Zi Yuan’ın kızı olan ve Shihuang’ın mezarlık gardiyanlığını yapan (aynı zamanda Alex’in ilgi duyduğu kızdır) Lin rolünde Çinli kadın oyuncu Isabella Leong oynadı. Kariyerinde İngilizce çekilen bir filmde ilk kez oynayan Isabella Leong, diyalogların üstesinden başarıyla gelmekle kalmayıp, aynı zamanda İmparator Mumya’yı sonsuza dek kilitli tutmaya yemin etmiş gardiyan rolünün gerektirdiği bütün akrobatik hareketleri de kendisi sergiledi.

Filmin diğer rollerinde ise şu oyuncular kamera karşısına geçti:

• İnsanoğlunun ancak güç kullanılarak yönetilebileceğine inanan Ejder İmparatorunun acımasız sağ kolu General Yang rolünde, “The Painted Veil” ve “Infernal Affairs” gibi filmlerden tanıdığımız Hong Konglu aktör Chau Sang Anthony Wong:
• Rick’in eski suç ortağı Desi “Mad Dog” Maguire rolünde İrlandalı aktör Liam Cunningham;
• Rick’in kaşif dostu Wilson rolünde İngiliz aktör David Calder;
• İmparatorun sadık hizmetçisi ve Zi Yuan’ın hayatının aşkı Ming Guo rolünde Amerikalı oyuncu Russell Wong.

Zaman Yolculuğu: İki Farklı Kıtada İkibin Yılı Yansıtan Çekimler

Oyuncu kadrosunun belirlenmesinden sonra prodüksiyon ekiplerinin iki kıtayı kapsayan yolculuğu başladı. Bundan sonrasında “The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor”un ezgotik dünyasını hayata geçirecek çekimler yapılacaktı.

Filmin çekimleri Kuzey Amerika ve Asya kıtalarında beş aylık döneme yayıldı. 2.200 yıllık döneme yayılan öykünün ana çekim merkezleri, Kuzey Amerika kıtasında Kanada’nın Montreal kenti, Asya’da ise Çin’in Pekin ve Şanghay kentleri oldu.

Montreal Çekimleri

Filmin çekimlerine Montreal’de kurulu Mel’s Cite du Cinema stüdyolarında başlandı. Burada ilk olarak Rick ve Evy O’Connell çiftinin, Shangri-la’nın Gözü’nü Çin’e geri götürmeye ikna olduğu sahnenin çekimi gerçekleştirildi.

Filmin çekimleri, prodüksiyon tasarımcısı Nigel Phelps’in hayalgücünün eseri olan görkemli sette yapıldı. Ardından Shangri-la tapınağına açılan kapı olarak tanımlanan kubbeli Budist anıtıyla (stupa) ilgili dış mekan çekimine geçildi. Himalayalar’ı temsil eden çok sayıdaki dağın arasında bir geçit tasarlandı. Bu gizli geçit sayesinde Shangri-la tapınağındaki esrarengiz sonsuz hayat havuzu koruma altına alınmış oluyordu. Dış mekan setleri hazırlanırken SFX süpervizörü Bruce Steinheimer ve ekibinin yarattığı yapay karlarla donatıldı. Kar yapımı için 160 ton magnezyum sülfat kullanıldı.

Prodüksiyon ekipleri daha sonra Mel stüdyosundan 40 dakika uzaktaki ADF sahnesine geçtiler. Phelps’in ekibi orada filmin en heyecan verici setlerinden birisi olan mozole (anıt mezar) setini yarattı. Genç Alex’in kazı yaparken İmparatorun mezarını keşfettiği sahnenin çekimi burada yapıldı. Yer altı mahzenine girince binlerce Terracotta Savaşçısı ile dolu bir mozoleye girmiş oluyordu. Mezarlar arasında dolaşırken sayısız bubi tuzaklarıyla karşılaşıyorlardı.

Yeniden Mel stüdyolarına geri dönen prodüksiyon ekipleri, Foundation Chamber’ın (Temel Oda) esrarengiz dünyasına geçiş yaptılar. Burada İmparator ile Rick O’Connell arasında meydana gelen göze göz dişe diş mücadelenin çekimleri yapıldı. Bu sahne Jet Li’nin şahsen katıldığı ilk sahne oldu.

Prodüksiyon tasarımcısı Phelps, bu noktada uyguladığı yaklaşımı şu sözlerle açıklıyor: “Senaryoda Çin Seddi’nin özüne dair vurgu vardı. Çin Seddi’nin inşası sırasında düşman askerlerinin temellere gömüldüğünden bahsediliyordu. Merkezde bir tapınak vardı ama temel odasının tavanı, tüm cesetleri ve ruhları barındıran yer altı dünyasının bir yansıması gibiydi. Bu da, Terracotta Ordusuna karşı büyük bir saldırı başlatan Birlik Ordusu’nun özünü oluşturuyordu.”

Prodüksiyon ekipleri daha sonra Shangri-la mağarasıyla ilgili çekimlere başladılar. Burası, Zi Yuan ile kızının iki bin yıllık ayrılığın ardından tekrar kavuştuğu dokunaklı sahneye ev sahipliği yaptı.

Hiç yorum yok: