“Red Cliff” Güney Kore’de kısaltılmış versiyonuyla gösterime girecek

John Woo’nun destansı filmi “Red Cliff”in ilk bölümünün Güney Kore sinemalarındaki dağıtımı Koreli dağıtımcı (ve yatırımcı) Showbox şirketi tarafından gerçekleştirilecek. Ancak filmin gösterimi biraz kısaltılmış şekilde yapılacak. Güney Kore dışındaki diğer ülkelerdeki izleyiciler, 2 saat 23 dakikalık versiyonu izlerken Showbox şirketi, Güney Kore’de dokuz dakika kısaltılmış versiyonu gösterime çıkaracak.

Showbox şirketinin başkan yardımcısı Chris Lee, bu konuda şu açıklamayı yaptı: “Aslında biz iki saatlik bir film istemiştik ama filmin bütün bölümleri o kadar anlamlıydı ki, hiçbir bölümünü çıkartamadık. Sonunda kısaltabileceğimiz üç sahne bulmayı başardık ki, bunların toplamı dokuz dakika tutuyordu.”

Yönetmen John Woo’nun bu kısaltma işlemine onay verdiğini söyleyen yapımcı Terence Chang ise, Daily Variety’e yaptığı açıklamada, “John Woo onay verdi ama filminin kısaltılmış halini seyretmek istemeyeceğini söyledi” dedi.

Güney Kore sinemalarında önümüzdeki hafta “Red Cliff” haftanın tek önemli ve yeni filmi olarak gösterime girecek. Showbox yetkilileri bu ülkede geçen hafta gösterime giren “Wanted”ın başarısının devam edeceğini, buna karşılık “Hancock”un aldığı kötü eleştiriler nedeniyle çok fazla başarılı olamayacağını, dolayısıyla “Red Cliff”in şansının artacağını bekliyorlar. 17 Temmuz haftasında ise Kim Jee’nin merakla beklenen western çalışması “The Good the Bad the Weird” gösterime girecek ve iyi hasılat yapması bekleniyor.

Başkan Yardımcısı Lee’nin dediğine göre, Showbox şu anda “Red Cliff”in başarısı için bütün ağırlığını koymuş durumda… 380 kopya basıldı ve 400 salonla anlaşma yapıldı. Filmin göreceği ilgiye paralel olarak salon sayısı 450’ye çıkabilecek. Yerel filmlerin daha çok salonda gösterime girme şansı bulduğu Güney Kore’de bir yabancı film için 400 salonla anlaşma yapılmasının “Spider-Man” ile eşdeğer olduğu söyleniyor. Çince dilinde çekilmiş bir film olan “Red Cliff”in Asyalıların yüzde 80’inin bildiği, tanıdığı ve okuduğu bir öyküye dayalı olduğu unutulmamalı…
Showbox yetkilileri, “Red Cliff”in ikinci bölümünü Ocak ayında gösterime çıkaracaklar.

Hiç yorum yok: