Cirque du Freak, John R. Reilly, Salma Hayek, John Hutcherson, Ken Watanabe

Cirque du Freak

Yönetmen: Paul Weitz
Oyuncular: John R. Reilly, Salma Hayek, John Hutcherson, Ken Watanabe
Senaryo: Brian Helgeland
Yapımcı: Lauren Shuler Donner
Yapım Stüdyosu: Universal Pictures
Gösterim Tarihi: 19 Şubat 2009


Universal Pictures’ın sunacağı “Cirque du Freak”, Darren Shan’ın kaleme aldığı “The Saga of Darren Shan” adını taşıyan ünlü kitap serisinin ilk üç kitabından uyarlandı. Filmin çekimlerine 18 Şubat 2008’de başlandı ve Haziran 2008’de tamamlandı. Çekimlerden bir kısmı, New Orleans Cty Park içerisinde inşa edilen sette gerçekleştirildi.

Filmde, birbirleriyle savaşmakta olan iki vampir grubu arasındaki 200 yıllık ateşkesin bozulmasına istemeden sebep olan bir çocuğun ürkütücü öyküsü anlatılır. Gezici bir sirkin ve karanlıkların grotesk yaratıklarının fantastik dünyasına katılan bir çocuk, can sıkıcı ama güvenli varoluşundan sıyrılarak kabuslarla örülü bir dünyada kendi kaderini kovalayacaktır.

14 yaşındaki Darren (Chris Kelly) yaşadığı çevredeki diğerleri gibi sıradan bir çocuktur. En iyi arkadaşıyla gezer tozar, derslerinden berbat notlar alır, her defasında beladan sıyrılmayı başarır. Ancak arkadaşıyla beraber gezici bir sirkte dolaşırlarken Darren’ın içinde birşeyler değişmeye başlar. Larten Crepsley (John C. Reilly) adlı bir vampir, onu kana susamış bir vampire dönüştürmüştür.

Artık ölümsüz olan Darren, Cirque Du Freak adlı sirke katılarak hepsi birer canavar olan yeni dostlarıyla beraber turneye çıkar. Yeni dostları arasında yılan adam (Patrick Fugit), kurt adam (Tom Woodruff Jr), sakallı kadın (Salma Hayek) ve dev çığırtkan köpek (Ken Watanabe) gibileri vardır. Bu karanlık dünyada elde ettiği yeni güçlerinin tadını çıkaran Darren, vampirler ile ölümcül düşmanları arasında sıkışıp kalır. O artık bir kurtuluş mücadelesi vermektedir. İki vampir grubu arasındaki şiddetli savaşı durdurmaya çabalarken, kendi insan geçmişinden geriye kalan niteliklerini tüketmemeye çalışacaktır.

“Cirque du Freak”in çekimleri, New Orleans eyaletine bağlı Folsom köyü ile Louisiana eyaletine bağlı Baton Rouge bölgesinde gerçekleştirildi. Karakterlerin bir kısmı çok yoğun protez ve makyaj çalışmasıyla hayata geçirildi. Karakter makyajlarını hazırlayan ekipte Steve Koch, Brian Sipe ve Mark Garbarino yer aldılar.

Film yapımcıları ayrıca diğer fantastik unsurları hayata geçirmek için bilgisayar destekli görüntüleme programlarının avantajından sonuna kadar yararlandılar.

Hiç yorum yok: