Money, Money, Money: Kreatif Ekip Toplanıyor

Money, Money, Money: Kreatif Ekip Toplanıyor

Şovun Londra’daki açılışı sonrasında birçok film şirketi devreye girmişti. Hepsi de “Mamma Mia!” müzikalini uzun metrajlı film yapmak istiyordu. Judy Craymer’ın sahibi olduğu Littlestar yapım şirketinin bunca aday arasından tercihi, Tom Hanks ve Gary Goetzman’ın şirketi Playtone’dan yana oldu. Bu tercihte Tom Hanks’in müzikalin sıkı bir hayranı olmasının önemli rolü vardı.

Ancak ünlü müzikalin geniş ekrana bir müzikal romantik komedi şeklinde uyarlanması konusunda Craymer’ın çok fazla acelesi yoktu. Filmi yapmayı o da istiyordu ama öncelikle tiyatro sahnelerindeki şovun belli bir noktaya gelmesi gerektiğine inanıyordu. Craymer’a göre “Mamma Mia!”nın sahnelerde alması gereken çok yol vardı, ekiplerin öncelikle şova ve uluslararası boyuttaki yeni açılışlara odaklanması gerekiyordu.

2003 yılında “Mamma Mia!”nın Avrupa kıtasının tamamı ile, Amerika, Avustralya ve Asya’daki açılışları gerçekleşti. Craymer artık beyazperde uyarlaması için doğru zamanın geldiğini hissediyordu. Gary Goetzman ve Playtone şirketiyle yeniden bağlantı kurarak film için ortaklık yapma konusuyla hala ilgilenip ilgilenmediklerini sordu. Playtone şirketi zaten hazırdı ve sözleşme imzalandı.
Müzikal filmin çekimlerine Londra’daki ünlü Pinewood Stüdyolarının 007 sahnesinde başlandı. Gerçek mekan çekimleri ise yönetmenin tercihiyle Yunanistan’da gerçekleştirilmesine karar verildi.

Yapımcıların heyecanına eşlik edecek kamera arkası ekipleriyle de anlaşmalar yapıldı. Filmin görüntü yönetmenliğini Haris Zambarloukos, prodüksiyon tasarımlarını Maria Djurkovic, kostüm tasarımlarını Ann Roth, makyaj tasarımlarını Tina Earnshaw üstlendi. Filmin kamera arkasında görev yapan tüm ekipler, yapımcıların vizyonunu paylaşarak yeteneklerini birleştirdiler.

Hiç yorum yok: