MUMYA: EJDER İMPARATORUNUN MEZARI

“THE MUMMY: TOMB OF THE DRAGON EMPEROR”(MUMYA: EJDER İMPARATORUNUN MEZARI)

Yönetmen: Rob Cohen
Oyuncular: Brendan Fraser, Maria Bello, Jet Li, Luke Ford, John Hannah, Michelle Yeoh, Isabella Leong, Russell Wong, Liam Cunningham
Senaryo: Alfred Gough, Miles Millar
Yapımcılar: Sean Daniel, James Jacks, Stephen Sommers, Bob Ducsay
Görüntü Yönetmeni: Simon Duggan, Prodüksiyon Tasarımı: Nigel Phelps
Kostüm Tasarımı: Sanja Milkovic Hays, Kurgu: Kelly Matsumoto, Joel Negron
Özel Efektler Koordinatörü: R. Bruce Steinheimer, Görsel Efektler Süpervizörü: Ginger Theisen
Özgün Müzik: Randy Edelman
Universal Pictures / UIP Filmcilik

1999 ve 2001 yıllarında gösterime giren ilk iki bölümüyle dünya çapında 800 milyon dolar hasılata ulaşan “Mumya” serisinin üçüncüsü “The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor”da heyecan kasırgası Asya kıtasında esecek. “The Fast and the Furious” ve “xXx”ten tanıdığımız aksiyon ustası yönetmen Rob Cohen, izleyiciyi yasak topraklarda aksiyon dolu bir deneyime davet ediyor.

Maceraperest ruhlu kaşif Rick O’Connell rolüne üçüncü defa geri dönen Brendan Fraser, serinin üçüncü filminde mezarından dirilen Çin İmparatoruna (Jet Li) karşı mücadele verecek. Antik dönem Çin’in anıt mezarlarından başlayan bu müthiş mücadele, Şanghay’ın neon ışıklarıyla yıkanmış caddelerine ve Himalaya dağlarının zirvelerine kadar uzanacak.

Rick O’Connell’e bu doğaüstü aksiyon-macerasında oğlu Alex (Luke Ford), arkeolog karısı Evelyn (Maria Bello) ve beceriksiz kayınbiraderi Jonathan (John Hannah) eşlik ediyorlar. O’Connell ailesi, bu yeni macerada 2.000 yıllık lanetten uyanan ve dünyayı ele geçirerek hizmetine almayı amaçlayan mumyayı durdurmaya çalışacak.

Büyücü Zi Yuan’ın (Michelle Yeoh) lanetine uğrayarak sonsuza kadar mezarında kalmaya mahkum edilen Çin’in zalim ruhlu Ejder İmparatoru ve 10.000 savaşçısı, binlerce yıldan beri Terracotta vadisindeki mezarlarında yatmaktadırlar. Ancak Rick O’Connell’in oğlu Alex, onu yanlışlıkla sonsuz uykusundan uyandırınca yeniden hayata döner. Bu durumda genç arkeoloğumuz, yaşayan ölülerle nasıl baş edileceğini daha iyi bilen ailesinin yardımına başvurmak zorundadır.

Mumyalar ordusu yeniden hayata dönerken dünyaya hükmetme tutkusu daha da yoğunlaşmıştır. İnanılmaz doğaüstü güçleriyle Uzakdoğu’yu adeta silip süpüren Ejder İmparatoru ve ordusunu sadece O’Connell ailesi durdurabilir.

Üçüncü filmde “Mumya” evrenine yepyeni karakterler de katıldı. Bunlar arasında Zi Yuan’ın sevgilisi Ming Guo başı çekti. İmparatorun sadık hizmetkarıyken ihanetine uğrayan Ming Guo rolünde Russell Wong kamera karşısına geçti. Rick’in eski dostu ve pilotu Desi “Mad Dog” Maguire rolünü ise Liam Cunningham oynadı. Ejder İmparatoru’nun mezarlık gardiyanı Lin rolünü ise, ilk kez bir Amerikan filminde oynayan Çinli genç kadın oyuncu Isabella Leong üstlendi.

“The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor”un senaryosunu, “Spider-Man 2” ve “Smallville”den tanıdığımız Alfred Gough – Miles Millar ikilisi yazdı. Yapımcılığını Sean Daniel, James Jacks, Stephen Sommers ve Bob Ducsay gerçekleştirdi. Prodüksiyon amirliğini Chris Brigham yaptı.

Filmin kamera arkasında da usta teknik ekipler görev yaptı. Görüntü yönetmenliğini Simon Duggan, prodüksiyon tasarımlarını Nigel Phelps, kurgu editörlüğünü Joel Negron ve Kelly Matsumoto, kostüm tasarımlarını Sanja Milkovic Hays gerçekleştirdi. Özel efektler koordinatörlüğünü R. Bruce Steinheimer, görsel efektler süpervizörlüğünü Ginger Theisen yaptı. Müziklerini Randy Edelman besteledi.

Hiç yorum yok: