Mamma Mia Filmin Konusu ve Şarkıları

FİLMİN KONUSU VE ŞARKILARI
1999 yılında büyüleyici Yunan adası Kalokairi’deyiz. Romantik maceramız adanın en güzel konaklama tesislerinden Villa Donna otelinde başlar. Bu oteli Donna (Meryl Streep), kızı Sophie (Amanda Seyfried) ve kızının nişanlısı Sky (Dominic Cooper) birlikte işletmektedirler.

Evlenmek üzere olan Sophie üç farklı erkeğe üç tane nikah davetiyesi postalar (Bu sırada “I Have a Dream” şarkısı çalar). Bu üç erkekten birisinin babası olabileceğine inanmaktadır. Davetiyeleri üç farklı ülkede alan üç erkek, 20 yıl önce üçünü de ayrı ayrı büyülemiş olan adaya –ve kadına- geri dönmek üzere harekete geçerler.

Öte yandan adada yoğun bir gün yaşanmaktadır. Sophie’nin nedimelerinin gelişi öncesindeki telaşlı günde Donna otel personelini erkenden uyandırmıştır. Gizli bir sırrını en yakın dostlarıyla paylaştığını görürüz: Sophie annesinin gizli günlüğünü bulmuş, üç tane muhtemel babası olduğunu öğrenmiştir. Bunlar, işadamı Sam Carmichael (Pierce Brosnan), maceraperest ruhlu Bill Anderson (Stellan Skarsgard) ve banker Harry Bright’tır (Colin Firth). Üstelik, annesine haber vermeden bu üç erkeği nikahına davet etmiştir. (Bu arada “Honey, Honey” şarkısı çalar). Onlarla belirli bir zaman geçirince en azından gerçek babasının hangisi olduğunu anlayabileceğine inanmaktadır.

Yunanistan’a ayrı ayrı gelen Sam, Bill ve Harry limanda karşılaşırlar. O ana kadar birbirine tamamen yabancıdırlar. Sam ile Harry’nin Kalokairi adasına giden feribotu kaçırdığını öğrenen Bill, onları kendi yatına davet eder. Böylece üç erkeğin 20 yıl önce kalplerini kıran kadınla yeniden iletişim kurma yolculuğu başlamış olur.

Bu arada Donna da Kalokairi adasında eskiden “Donna and the Dynamos” adlı müzik grubunda beraber çalıştığı eski arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelme heyecanını yaşamaktadır. Donna’nın müzik grubunda Rosie adlı sivri dilli arkadaşı (Julie Walters) ve birkaç kez evlenip boşanmış zengin dul arkadaşı Tanya (Christine Baranski) vardır. Kızının geleneksel bir evlilik töreni istediğini onlara anlatır.
Nişanlısı Sky’ı Villa Donna’da Tanya ve Rosie ile tanıştıran Sophie, adaya turist çekmek için tasarlanmış bir web sitesi yapma fikrinden bahseder. Donna onlara bu aralar finans durumunun çok iyi olmadığını açıklarken “Money, Money, Money” şarkısı çalar. Sonra arkadaşlarını Villa Donna’da tura çıkarır.

Bu arada üç erkek adaya gelmiştir. Sophie onların kaldığı yere gizlice sokularak nikah davetiyelerini annesinin değil, kendisinin gönderdiğini açıklar. Annesine nikah sırasında sürpriz yapmak istediğini, bu nedenle adaya gelişlerini Donna’dan gizlemelerini rica eder. Üçü de bu sırrı saklayacakları konusunda Sophie’ye yemin ederler. Sophie gönül rahatlığıyla oradan ayrılır.

Ancak göz açıp kapayıncaya kadar kısa sürede Donna orada belirir. Yıllardır unutamadığı eski sevgilileriyle hiç beklemediği anda yüzyüze gelince donakalır. Bu arada “Mamma Mia!” şarkısı çalmaya başlar. Üç erkek oradaki varlıkları nedeniyle aptalca hareketlerle özür dilemeye çalışırlar. Ancak Donna kesin kararlıdır. Orada kalamayacaklarını söyler.

Gözle görülür şekilde sarsıldığı belli olan Donna, herkesten sakladığı sırrını Tanya ile Rosie’ye anlatmaya karar verir. Sophie’nin babası bu üç erkekten birisidir ama hangisi olduğundan emin değildir. Bu arada “Chiquitita” şarkısı çalar. Donna’ya cesaret vermek isteyen Tanya ile Rosie, yıllar önceki müzik grubunu yeniden canlandırmak için kendilerine katılmasını sağlarlar. Böylece eski ışıltılı günlerine dönen Donna and Dynamos müzik grubu, “Dancing Queen” şarkısıyla adadaki kadınlara özgürleşme çağrısı yaparlar.

Öte yandan Sophie, üç erkeği Bill’in yatında bulur. “Our Last Summer” şarkısı eşliğinde hep birlikte ada turuna çıkarlar. Erkekler bu yolculuk sırasında Sophie’ye annesinin umarsız bir genç kız olduğu günlerle ilgili öyküleri anlatacaktır. Bu erkeklerden birisi Sophie’nin babasıdır ama hangisi?

Hiç yorum yok: